Politică

Boc, după votul masiv dat de clujeni în favoarea lui Iohannis: “Au dat o lecţie ţării. Clujul nu mai tolerează pilele şi relaţiile”

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, peste 300.000 clujeni, adică 81,20%, au votat pentru actualul președinte Klaus Iohannis.

Primarul Emil Boc a comentat, vineri dimineaţa, rezultatul alegerilor prezidenţiale.

“Doresc să le mulţumesc clujenilor pentru lecţia de civism pe care au dat-o ţării. Gradul extraordinar de mare de participare la vot, atât în municipiu, dar şi pe judeţ, care arată faptul că oraşul are o populaţie care are în ADN spiritul democratic, participarea politică atunci când e nvoie şi de apune umărul în asigurarea drumului corect democratic al acestei ţări. Le mulţumesc pentru votul masiv pe care l-au dat pentru România normală. Acel vot m-a bucurat sincer din două perspective, am ales omul potrivit la locul potrivit în fruntea statului pentru următorii 5 ani. Actualul preşedinte reprezintă cea mai bună soluţie politică pentru România. M-am bucurat că în fapt votul masiv al clujenilor, de peste 80%, arată cât de importantă este să accentuăm şi noi necesitatea lucrului bine făcut la noi acasă. Am făcut comparaţie între o ţară ca afară şi o Românie normală”, a spus Boc, la un post de radio.


Fostul premier susţine că la Cluj-Napoca “nu se mai tolerează nimic lega de vechile mentalităţi comuniste”.

“La Cluj nu se mai tolerează nimic legat de vechile mentalităţi comuniste, pile şi relaţii, clujenii vor să aibă o ţară, vor să aibă un oraş unde să se simtă acasă cu locuri de muncă bine plătite, vor o ţară şi un oraş în care cetăţeanul să fie respectat şi să se simtă acasă în relaţia cu administraţia locală prin mai puţină birocraţie, prin mai puţină sfidare, eliminarea aroganţei din actul public. PSD a reuşit în anii de guvernare să ridice incompetenţa la rang de lege şi mulţi mi-au spus că nu se simt reprezentaţi de şeful lor pentru că sunt incompetenţi, iar incompetenţii produc mult rău în funcţionarea unui sistem”, a mai spus Boc.


Întrebat de moderatorul emisiunii dacă în primăriile din ţară nu sunt pile şi relaţii, Boc a replicat:

“Dacă oamenii sunt competenţi, nu contează de unde vine. Să aibă post pe baza unui concurs organizat în condiţiile legii şi cu respectarea criteriilor fundamentale de legislaţie. A pune omul nepotrivit este cea mai mare problemă pe care o avem în acest moment în România. Calitatea vieţii este fundamentală. De ce Clujul e considerat magnet de Banca Mondială? Lumea apreciază că aici e mai bine decât în altă parte. Nu trecem la superlative să spunem că totul e lapte şi miere la Cluj, dar încercăm să tragem toţi la aceeaşi căruţă”, a mai spus edilul Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter