Politică

Chinteniul, mărul discordiei între PSD și PNL. Nasra sare la gâtul unui liberal și o apără pe primărița Suciu

În plină campanie electorală, se ascut săbiile între social-democrați și liberali. Ultima „dispută” între reprezentanții PSD și PNL s-a dat în Chinteni, localitate aflată la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca.

Chinteniul, mărul discordiei între PSD și PNL. Nasra sare la gâtul unui liberal și o apără pe primărița Suciu, sursă foto: Facebook Sorin Moldovan Chinteniul, mărul discordiei între PSD și PNL. Nasra sare la gâtul unui liberal și o apără pe primărița Suciu, sursă foto: Facebook Sorin Moldovan

„După 19 ani de administrație PSD, sub conducerea doamnei Magdalena Lucia Suciu, în Chinteni nu sunt drumuri asfaltate, nu există canalizare și nici semnal la telefon. Toate acestea se întâmplă într-un sat aflat la numai 13 km de Cluj-Napoca”, a fost mesajul deputatului PNL de Cluj Sorin Moldovan, care l-a înfuriat pe deputatul PSD de Cluj Horia Nasra. Mâhnit pe afirmațiile liberalului, social-democratul îl invită pe Moldovan să-și dea demisia din Parlament și să candideze la Primăria Chinteni.

„Se spune că înţelepciunea vine la braţ cu experienţă şi muncă în orice domeniu de activitate. Atunci când eşti leneş şi te rezumi la o critică superficială, fără fond, fără gram de obiectivitate, sigur rămâi doar o pilă juvenilă teleportată în Cluj, fără trecut şi viitor în comunitatea noastră. Sorine, dă-ţi demisia din Parlament şi contracandideaz-o pe doamna Lucia Suciu la Primăria comunei Chinteni! Lasă bravura de vitrină, coboară în teren, dacă eşti matur, şi realizează măcar 14,37% din ce a făcut omul Lucia Suciu pentru Chinteni!”, se arată într-un mesaj al lui Nasra.


De ce nu este apă la Feiurdeni și Pădureni?

Deputatul PSD afirmă că, în trei ani de mandat de parlamentar, Sorin Moldovan „și-a găsit un adversar” care nu este „la categoria pană” în politică. Nasra susține că „niciun primar din Cluj nu are nevoie de el să-l apere” în fața unui „strigăt de bichon”, dar îl invită pe Moldovan să „pună mâna pe telefon” și să ceară o audiență de la președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pe care să-l întrebe de proiectele eșuate ale forului județean.

„Întrebă-l de ce nu este apă și canalizare în Feiurdeni şi Pădureni? În ce stadiu este proiectul european coordonat de Compania de Apă Someş, pentru că promisiuni au fost făcute în fiecare an locuitorilor din Feiurdeni şi Pădureni? Apoi, de ce nu-l întrebi pe Emil Boc de ce strada Valea Fânaţelor din Cluj-Napoca, care duce spre Pădureni şi Feiurdeni, nu este racordată la reţele de apă potabilă şi iluminat public? Apropo, dacă tot te întâlneşti cu Alin Tişe, întrebă-l şi când va asfalta drumul judeţean din Satul Lung, DJ 109V, în caz că nu ştiai, tot un sat component al comunei Chinteni”, a declarat Horia Nasra, îndemnându-l pe Sorin Moldovan să-și ceară scuze public Luciei Suciu.


„Sorine, ştiu că din Bihor era greu să înveţi istoria comunităţilor noastre, dar să ştii că, atunci când localitatea Feiurdeni, fostă comună, a devenit sat component al comunei Chinteni, nu exista nici drum de piatră, nici cămin cultural, iar şcoala nu era reabilitată. (...) Mai există un proiect, în standby pe lista proiectelor eligibile pentru finanţare de la FDI, «Modernizare străzi în comuna Chinteni, judeţul Cluj». Luptă pentru el, aşa cum ne-am bătut noi, Cornel Itu, Ilea Vasile, Cristina Burciu, subsemnatul, pentru proiectele comunităţilor din Cluj!”, l-a îndemnat Nasra pe Sorin Moldovan, provocându-l să „se bată pentru proiectele primarilor” în Guvernul Orban, indiferent de culoarea politică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter