monitorulcj.ro Menu
Politică

Clujeanca Gabriela Ciot a demisionat din funcția de secretar de stat

Daniela Pescaru și Gabriela Ciot au demisionat din funcția de secretar de stat de la Ministerul Finanțelor, respectiv Afaceri Europene din MAE. De asemenea, și-a anunțat demisia și Rodica Nassar, secretar de stat la Ministerul Sănătății, care este însă și membru PSD.

Ca o coincidență, sau nu, la Ministerul Finanțelor au apărut deja primele semne de întrebare legate de buget. Daniela Pescaru, omul care s-a ocupat de bugetul României în ultimii ani, a demisionat din funcție. Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Florin Cîțu, noul ministru are acum o provocare în plus. Nu doar în gândirea bugetului, dar și în oamenii cu care va lucra pentru a da forma corectă acestui proiect foarte important.


Gabriela Ciot, secretar de stat pentru Afaceri Europene din MAE, a anunțat că a demisionat din funcție, urmând să se întoarcă la Facultatea de Studii Europene a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, unde este cadru didactic.

Gabriela Ciot a făcut anunțul pe pagina ei de Facebook: „Am luat decizia de a demisiona din funcția de secretar de stat pentru Afaceri Europene. Am fost onorată să lucrez pentru România și pentru români pe perioada exercitării mandatului de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, în calitate de Reprezentant Special al Guvernului pentru relația cu Parlamentul European și al Președinției Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.”


Ea a declarat că se va întoarce la catedra de la Facultatea de Studii Europene a UBB Cluj-Napoca, unde este conferențiar universitar doctor.

„Eu sunt universitar, am acceptat această poziție în septembrie 2017 pentru a lucra pentru România, mai ales în vederea exercitării mandatului de președinție a Consiliului UE. Aceasta este regula democratică, mi-am predat mandatul”, a spus Ciot.


Gabriela Ciot a fost în ultima perioadă unul dintre numele vehiculate pentru a prelua funcția de comisar european, ca variantă de rezervă a lui Dan Nica. Ea ar fi plagiat un articol științific apărut în urmă cu șapte ani.

Guvernul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentului, cu 240 de voturi „pentru”, din cele 233 necesare.


CITEȘTE ȘI

Propusă pentru funcția de comisar european, clujeanca Gabriela Ciot este acuzată de plagiat