Politică

Liderii PMP dau asigurări cu privire la posibila tăiere pensiilor și salariilor: "Nu va face nimeni acest lucru"

Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat miercuri într-o vizită făcută la Cluj-Napoca că nu se pune problema tăierilor de pensii sau salarii la bugetari după schimbarea Guvernului.

Eugen Tomac a avut o conferință de presă la Cluj-Napoca după ce Partidul Mișcarea Populară a anunțat că va da un vot de încredere Guvernului Orban.

"Aș vrea să separăm lucrurile în primul rând. Guvernul este unul asumat de PNL, iar noi dăm doar un vot de încredere pentru că suntem de părere că țara are nevoie de un Guvern stabil. Tot ceea ce se întâmplă în actul de guvernare își asumă cabinetul de miniștrii. Eu cred că pensiile și salariile în România nu vor fi afectate în următorii ani pentru că nimeni nu cred că își mai poate permite să taie. Atât timp cât România se poate împrumuta, o va face. Din păcăte sunt bani împrumutați pentru consum, nu pentru a construi și dezvolta anumite sectoare", a spus Tomac.


Președintele PMP a avut în schimb un dialog cu Ludovic Orban pe tema reducerii numărului de ministere, precum și tăirea pensiilor speciale nejustificate:

"Se vor desfința vreo 10-12 ministere, dar nu este suficient. Sper ca Ludovic Orban să aibă curaj să implementeze anumite măsuri în aceste momente dificile. Convingerea mea este că atât timp cât ne vom putea împrumuta nimeni nu va tăia din salarii. Premierul desemnat și-a luat angajamentul în scris de a tăia pensiile speciale. Ele sunt un furt și nu am auzit niciun parlamentar să alerge în campanie electorală să le spună alegătorilor să îi voteze pentru astfel de pensii. Toate pensiile de lux trebuie eliminate!", a completat Tomac.

Ultimele Stiri
abonare newsletter