Politică

A picat Guvernul… A PICAT și centura Dejului! Licitația a fost ANULATĂ!

Locuitorii municipiului Dej și cei care tranzitează zona zi de zi au fost duși cu zăhărelul, din nou, de către autorități. Centura ocolitoare a Dejului rămâne doar un vis!

Chiar dacă la începutul acestui an se anunța cu surle și trâmbițe că CNAIR SA a publicat pe platforma informatică de achiziții publice (SICAP) anunțul de participare pentru procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Dej, în lungime de 5,45 km, visul a ținut doar câteva luni.

Ultimele date ale Ministerului Transporturilor arată că licitația pentru centura ocolitoare a municipiului Dej a fost anulată, scrie dej24.ro. Se pare că motivul care a stat la baza anulării procedurii de atribuire a „Licitației pentru centura de ocolire a municipiului Dej” constă în faptul că a fost depusă o singură ofertă, iar aceasta a fost declarată neadmisibilă.


Mai mult decât atât, cei de la Ministerul Transporturilor precizează că centura Dejului nu a fost cuprinsă în Master Planul General de Transport.

„Varianta Ocolitoare a municipiului Dej nu este cuprinsă în Master Planul General de Transport al României. Pentru acest proiect există un studiu de fezabilitate realizat în anul 2010 de către proiectantul Consitrans SA cu indicatorii tehnico-economic aprobaţi prin HG Ministerul transporturilor va întreprinde demersurile necesare solicitării de sume suplimentare la rectificarea bugetară de stat cât şi la fundamentarea bugetului pe anii viitori care să permită revizuirea Master Planului General de Transport şi astfel includerea variantei ocolitoare Dej în programul de finanţare. În ceea ce priveşte preluarea în administrarea CNAIR SA a sectoarelor de drumuri naţionale DN 1C şi DN 17 aflate în prezent în administrarea Primăriei municipiului Dej, cât şi modernizarea acestora, la capitolul investiţii ale agenţilor economici cu capital de stat, suma este insuficientă pentru acoperirea lucrărilor de investiţii în curs de finanţare. Astfel, sursele de finanţare existente nu sunt disponibile în vederea modernizării acestor sectoare de drum de interes naţional”, se arată într-un răspuns oficial al Ministerului Transporturilor către deputatul dejean Cornel Itu.


Vă reamintim, Centura Ocolitoare a Dejului a fost scoasă la licitație la începutul acestui an. Durata contractului trebuia să fie de 24 luni din care 5 luni perioada de proiectare, 19 luni perioada de execuție a lucrărilor și minim 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Potrivit anunțului postat pe SICAP, valoarea estimată a acestui proiect era de 104.525.520 lei fără TVA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter