Politică

Funar, înfrânt în lupta pentru semnături la prezidențiale, promite „răzbunarea” în 2020

Gheorghe Funar, președintele Partidului România Noastră (PRN) le-a mulțumit simpatizanților care l-au susținut pentru candidatura la șefia statului. N-au fost suficienți, iar Funar „va sta pe tușă” de data asta.

Înfrânt în lupta pentru semnături la prezidențiale, Funar promite „răzbunarea” la alegerile din 2020 Înfrânt în lupta pentru semnături la prezidențiale, Funar promite „răzbunarea” la alegerile din 2020

Deși se anunța drept „primul președinte român” al țării din ultimii 30 de ani, mizând pe o campanie în care le promitea bani românilor, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a strâns puțin peste 110.000 de semnături – insuficient pentru a depune dosarul la Biroul Electoral Central (BEC). În timp ce alți candidați s-au confruntat cu probleme serioase din cauza semnăturilor falsificate, Funar se laudă cu integritatea sa nepătată.

„Conducerea Partidului România Noastră a refuzat ofertele primite și materializate în liste ale susținătorilor care nu au fost completate cu respectarea întocmai a prevederilor legale. Ca urmare, cei peste 110.000 de susținători ai candidatului Partidului România Noastră nu vor ajunge să fie cercetați penal în urma plângerilor pe care le-a anunțat Biroul Electoral Central”, se arată într-un mesaj postat la sfârșitul lunii septembrie pe pagina de Facebook a partidului.


Gheorghe Funar se plânge de faptul că cele 200.000 de semnături impuse de BEC sunt o povară pentru partidele înființate în ultimii ani, dar și pentru „candidații independenți valoroși”. Fostul primar al Clujului crede că „s-a dat o lovitură puternică democrației din România”, dar anunță „răzbunarea” în 2020. „Partidele politice care apără Neamul și Țara au șansa și obligația de a se uni și de a participa împreună la alegerile locale și parlamentare din anul 2020!”, susține Funar.

„Prin impunerea condiției obligatorii pentru un candidat de a fi susținut de cel puțin 200.000 de susținători, partidele politice parlamentare (subvenționate cu sume uriașe din Bugetul de Stat) au încălcat dreptul de a alege și dreptul de a fi ales înscrise în Constituția României și, totodată, au blocat practic participarea în competiția electorală a reprezentanților partidelor politice înființate în ultimii ani, precum și a unor candidați independenți valoroși”, acuză liderul PRN.


„Candidații care au îndrăznit să intre în cursa electorală, să-i înfrunte pe alogeni (străini de Neamul Românesc) desemnați de stăpânii străini ai coloniei România și trimiși ca actori politici ai partidelor politice parlamentare, vor avea parte de dosare penale împreună cu cei care au strâns semnăturile pentru ei. Astfel, s-a dat o lovitură puternică vieții politice democratice din România”, mai afirmă fostul PRM-ist.

Ultimele Stiri
abonare newsletter