Politică

Senatorul Cristian Lungu, adus cu ambulanţa de la Cluj pentru votul moţiunii: "Nu trădez"

Senatorul PMP Vasile Cristian Lungu, care a fost adus joi la Parlament cu ambulanţa pentru a-şi exprima votul la moţiunea de cenzură, a declarat că a dorit să demonstreze că nu trădează prin absenţa sa.

Lungu, care a venit la Bucureşti de la Cluj-Napoca, a precizat că a semnat două declaraţii pe propria răspundere înainte de a părăsi spitalul, în condiţiile în care operaţia la care trebuie să fie supus la colon s-a amânat cu o zi.

"Au existat câteva voci care au ajuns şi la urechile mele că aş trăda, aş ascunde o trădare prin această neapariţie a mea, aş masca-o într-o stare de îmbolnăvire pe care o am. Am vrut să demonstrez contrariul. Votul e secret. (...) După moţiune mă întorc la Cluj pentru operaţie. Domnul doctor de la Cluj m-a obligat să dau două declaraţii scrise prin care îmi aducea la cunoştinţă toate riscurile medicale la care mă expun prin această călătorie la Bucureşti. (...) Am decalat operaţia cu o zi", a precizat senatorul PMP, care a mărturisit că se simte destul de rău.


Președintele PMP, Eugen Tomac a spus că senatorul Cristian Lungu a solicitat, pe propria răspundere, să fie transportat cu ambulanța pentru a putea vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, deși acesta urmează să fie operat pe colon. "Cristian Lungu a solicitat, pe propria răspundere, să fie adus cu ambulanța la Parlament pentru a vota moțiunea de cenzură. Acesta urmează să fie operat pe colon", a spus Tomac.

Eurodeputatul Eugen Tomac, a declarat, luni, că parlamentarii formaţiunii au decis să voteze la vedere, joi, în favoarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului PSD.

abonare newsletter