Politică

Dezbaterea publică, examenul final al candidaților la alegerile prezidențiale

Partidele politice ce s-au bătut în ultimii 29 de ani pentru conducerea României și-au aruncat în cursa pentru prezidențiale cei mai puternici candidați, asta, teoretic.

Candidații cu cele mai mari șanse să intre în turul 2 la alegerile prezidențiale sunt Klaus Iohannis, actualul președinte al României, Viorica Dăncilă, actualul prim-ministru al României, Dan Barna, președintele USR și Theodor Paleologu, asul din mâneca Partidului Mișcarea Populară (PMP).

Dintre cei patru candidați, doar Theodor Paleologu se arată un susținător al dezbaterilor publice. Candidatul PMP, Theodor Paleologu a afirmat încă de la începutul candidaturii sale că își dorește să țină dezbateri împreună cu ceilalți. Dan Barna a fost invitat la dezbatere și public, în timpul unei emisiuni în care purtătorul de cuvânt al PMP, Mihail Neamțu a deschis oportunitatea unei dezbateri către USR, însă Dan Barna a refuzat prezența la dezbatere.


Deși membrii USR se prezintă a fi pro-democrație, susținând dezbaterile și evenimentele publice ca manifestare a democrației, candidatul Uniunii nu pare a fi pregătit pentru o dezbatere în ceea ce privește președinția României. Theodor Paleologu a privit chiar cu entuziasm posibilitatea unei dezbateri alături de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă catalogând această dezbatere ca un spectacol savuros.

Mai mult, cu ocazia vizitei sale la Cluj-Napoca, de dragul dezbaterii, Paleologu a declarat că este pregătit să discute chiar și în limba germană cu președintele Klaus Iohannis. Candidatul PMP la prezidențiale a scos în evidență defectele opozanților, defecte ce par demonstrate de refuzul celorlalți candidați de a participa la dezbateri.


„Calitatea unui posibil președinte poate fi ușor dovedită printr-o dezbatere între candidați. Cum altfel să știe votanții pe cine să aleagă? Campanie electorală plină de complimente știe orice politician să facă, dar să te prezinți impecabil la o dezbatere, să dovedești că ești pregătit să preiei responsabilitatea României pe plan extern și să fii conștient de problemeleleinterne nu este la îndemâna oricui. Avem cel mai bun candidat la prezidențiale și asta se poate dovedi, simplu, și printr-o dezbatere”, a declarat senatorul Vasile-Cristian Lungu, președinte PMP Cluj și gazda lui Theodor Paleologu în timpul vizitei la Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter