Politică

Ruptură la Cluj! Alexa a început „curățenia”, cei vizați se plâng „luminatei” conduceri PSD

Corina Croitoru a intrat în gura noului președinte al PSD Cluj, Liviu Alexa, cel care i-ar fi cerut demisia pe motiv de inactivitate în Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca.

Ruptură la Cluj! Alexa a început „curățenia”, cei vizați se adresează „luminatei” conduceri PSD Ruptură la Cluj! Alexa a început „curățenia”, cei vizați se adresează „luminatei” conduceri PSD

„În urmă cu doi ani, copleșit de inspirație paremiologică, domnul Liviu Alexa îmi dedica, în calitate de prob jurnalist, desigur, un articol din care cetățenii erau invitați să rețină că aș fi «o scroafă suită-n copac», fiindcă evitasem să dau un răspuns telefonic la o întrebare abrupt formulată de un reporter agresiv, oferindu-mă, în schimb, foarte politicos, să răspund în scris”, se arată într-un mesaj al consilierului local PSD.

„Astăzi (n.red. luni), mânat de modelul despotului feudal fascinat de proiectul său politic – piramida de capete –, același domn îmi solicită «respectuos», în calitate de președinte proaspăt uns al organizației politice social-democrate din care fac parte de 10 ani, demisia din funcția de consilier local al municipiului Cluj-Napoca, pe motiv de inactivitate”, dezvăluie Corina Croitoru.


Aceasta se apără, spunând că are 44 de prezențe din 49 de ședințe convocate în Consiliul Local în cei trei ani de mandat, alte 63 de prezențe din 69 de ședințe ale comisiei de specialitate (Comisia IV – Învățământ, cultură, culte, drepturile omului, minorități și societatea civilă), respectiv 449 de proiecte colective inițiate. De asemenea, Croitoru se laudă cu 339 de avize acordate în urma dezbaterilor din comisie, dar și cu alte 58 de intervenții în plen.

„Desigur, prin inactivitate trebuie să se înțeleagă incapacitatea mea funciară de a practica în dialogul politic și, în general, în orice alt tip de comunicare interumană, un limbaj al dejecției pe care domnia sa îl mânuiește, cu ingeniozitate lipsită de scrupule, în spațiul public, și care trece, se pare, drept mostră autentică de opoziție”, îl atacă pe Liviu Alexa consilierul local.


Fostul președinte sare în apărarea Corinei Croitoru

După ce a fost înlăturat de la șefia organizației județene, Horia Nasra a început un adevărat război deschis cu noul lider al social-democraților clujeni. Deputatul PSD de Cluj se adresează „luminatei” conduceri a PSD, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor, afirmând că, „în spiritul abuziv al vechiului regim a cărui fantomă bântuie încă partea asta de Europă”, Liviu Alexa a început „sublim curățenia de tineri”.

„Firesc, nu-i așa?, căci ce poți face cu o tânără profesoară al cărei parcurs profesional se înscrie în registrul performanței – de la bacalaureatul promovat cu 10 la titularizarea luată din prima cu cea mai mare notă a sesiunii ei sau la doctoratul obținut cu calificativ maxim –, care e membră chiar în Comisia de Învățământ, cultură, culte, drepturile omului, minorități și societatea civilă, unde cam știe ce face, și care, de 3 ani încoace, se achită de sarcinile mandatului de consilier cu responsabilitate și demnitate? Răspuns: îi ceri demisia!”, se arată într-un mesaj al lui Horia Nasra.


Fostul președinte PSD Cluj afirmă că: „pentru binele societății, domnule Alexa, «luminată» conducere a PSD, tratați-vă preventiv alergia la oamenii capabili și onești!”. La rândul ei, Corina Croitoru susține că activitatea politică a unui consilier local nu se măsoară în „declarații de iarmaroc”, ci în participări la ședințele ordinare, extraordinare, de îndată, pe comisii de specialitate sau ale consiliilor de administrație ale școlilor.

„Îi comunic însă domnului Alexa că am obținut mandatul de consilier local prin vot democratic și că insist să-mi fie retras prin proceduri statutare, demne de un președinte de organizație care cunoaște și respectă legea, nu prin presiuni publice de cabotin”, se mai arată într-un mesaj al Corinei Croitoru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter