Politică

Kövesi, VALIDATĂ de Consiliul Uniunii Europene pentru funcția de procuror-șef european!

Laura Codruța Kövesi a fost validată, joi, de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european.

Kövesi, VALIDATĂ de Consiliul Uniunii Europene pentru funcția de procuror-șef european Kövesi, VALIDATĂ de Consiliul Uniunii Europene pentru funcția de procuror-șef european

Consiliul Uniunii Europene a votat, joi, pentru numirea Laurei Codruța Kövesi în funcția de procuror-șef european. Astfel, românca este prima persoană care va ocupa această funcție nou-înființată. Votul a fost covârșitor în favoarea lui Kövesi, care a obținut 17 „pentru” dintr-un total de 22 de voturi exprimate. Votul care urmează în Consiliul European este, practic, doar o formalitate, numirea lui Kövesi fiind deja o certitudine, potrivit digi24.ro.

Premierul Viorica Dăncilă anunțase, miercuri seară, că Guvernul nu o susține pe Kövesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-șef DNA. La rândul lui, Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL și vicepreședinte al grupului PPE, a declarat că în cursul zilei de marți a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-șef european.


„Corupția va fi înfrântă! În urmă cu un an și după hărțuieli necontenite, Liviu Dragnea își impunea voința și reușea să o îndepărteze pe Laura Codruța Kövesi de la DNA. Atunci când președintele Iohannis a semnat decretul de revocare eram în timpul campaniei de strângere de semnături pentru inițiativa #farapenali. A fost unul dintre momentele care ne-au întârit hotârârea să nu dăm înapoi niciun milimetru. «Corupția poate fi înfrântă», a spus atunci doamna Kövesi. Ea a spus-o de la DNA, noi am spus-o din stradă.

Așa am ajuns un milion semnături pentru #farapenali. Laura Codruța Kövesi este un om cu o misiune: dreptatea. USR și PLUS i-au fost alături anul trecut și îi sunt și azi să-și ducă, până la capăt, misiunea. O vom susține să obține mandatul de procuror european, cu regretul că, fără ea, lupta anticorupție din România se întoarce la vameșii care iau șpagă 70 de euro. Da, s-a întâmplat zilele astea! Kövesi va continua să lupte pentru dreptate la nivel european. Cu sprijinul nostru necondiționat”, a declarat președintele USR, Dan Barna, într-un mesaj de susținere pentru fostul procuror-general al României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter