Politică

Rămânem fără președinte...? Klaus Iohannis, în cărți pentru o funcție europeană importantă

Preşedintele României, Klaus Iohannis se află printre favoriţii cursei pentru funcția de președinte al Consiliului European, potrivit prestigioasei publicații Financial Times.

În prezent, această poziţie este ocupată de polonezul Donald Tusk, dar din toamnă atât Comisia Europeană, cât şi Consiliul European vor avea noi şefi, pe baza rezultatelor de la alegerile europarlamentare din 26 mai, conform digi24.ro.

Alături de Klaus Iohannis, Financial Times îi menționează ca potențiali candidați la această funcție pe premierii Belgiei, Luxemburgului şi Portugaliei. Ei ar putea fi posibili succesori ai lui Donald Tusk la şefia Consiliului European, iar negocierile sunt în toi, mai ales că săptămâna viitoare are loc summitul european.


Nu este pentru prima oară când este vehiculată posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să preia președinția Consiliului European. Această variantă a apărut și anul trecut, tot în presă și, întrebat despre această posibilitate, șeful statului dezvăluia că se simte „confortabil în postura de preşedinte al României”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter