Politică

Dan Barna, despre numirea lui Eckstein în funcția de Avocat al Poporului: „PSD poate da un semn de întoarcere spre normalitate!”

Liderul USR a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre nominalizarea clujeanului Eckstein-Kovács Péter pentru funcția de Avocat al Poporului.

Dan Barna a declarat că o eventuală susţinere a PSD ar reprezenta un „semn de întoarcere spre normalitate pentru România”. Acesta a confirmat faptul că atât PNL, cât și reprezentanții UDMR sunt de acord cu propunerea.

„Am discutat cu preşedintele despre propunerea USR ca Eckstein-Kovács Péter să fie nominalizat şi să fie susţinut pentru poziţia de Avocat al Poporului. Coagulăm în momentul de faţă o susţinere parlamentară destul de mare pentru dl. Kovács, vom avea în perioada următoare discuţii şi cu Victor Ponta. Cred că ar fi o decizie înţeleaptă şi o decizie prin care şi PSD, dacă ar accepta-o, ar putea să mai dea un semn de întoarcere spre normalitate pentru România”, a precizat Dan Barna după discuțiile de la Palatul Cotroceni.


Eckstein-Kovács Péter este propunerea Opoziției pentru funcția de Avocat al Poporului, deținut în acest moment de fostul premier Victor Ciorbea. Mandatul Avocatului Poporului durează 5 ani, putând fi reînnoit o singură dată. Actualul Avocat a fost ales în această funcție în 2014, în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului României. Cum mandatul lui Ciorbea a expirat deja în data de 6 mai, Opoziția parlamentară, formată din PNL, USR și PMP îl vrea acum pe fostul senator UDMR și consilier prezidențial al președintelui Traian Băsescu în această funcție.

„Da, îl susținem pe Eckstein-Kovács Péter pentru Avocatul Poporului! M-au întrebat prietenii, să le confirm dacă e adevărat sau nu că USR, PNL și PMP îl susțin pe Eckstein-Kovács Péter pentru funcția de Avocat al Poporului, în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat în această lună. Da, e adevărat”, a punctat Mihai Goțiu, senator USR de Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter