monitorulcj.ro Menu
Politică

Daniel Buda explică înfrângerea suferită de PNL în fața USR în județul Cluj: “Cumul de factori”

Daniel Buda, președintele PNL Cluj, spune că a existat “un cumul de factori” ce a dus la înfrângerea PNL în Cluj-Napoca și județ. Alianţa USR PLUS a zdrobit PNL în Cluj-Napoca, obţinând 42,3% (79.095 voturi), faţă de 25,49% (47.672 voturi) cât au scos liberalii.

“Le mulțumesc celor 110.000 clujeni care au înțeles că doar PNL poate să ducă România în primul rând în Europa! Prezenţa ridicată la vot a cetăţenilor judeţului Cluj cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European, dar și pentru Referendum, peste media naţională, a arătat interesul ridicat al clujenilor față de parcursul european al României. Votul exprimat pentru PNL ne onorează, dar ne și responsabilizează în egală măsură. Cu toate acestea, nu putem ignora faptul că, din cauza unor cumuli de factori, nu am reuşit să concentrăm un sprijin mai consistent din partea cetăţenilor, care să ne asigure un rezultat și mai mulţumitor la nivelul județului Cluj. Îi asigurăm însă, atât pe clujenii care ne-au susţinut prin vot, mai precis peste 110.000, cât şi pe cei care au avut alte preferinţe electorale, de faptul că echipa PNL, prin reprezentanţii în Parlamentul European, le vom apăra interesele, vom contribui la dezvoltarea României şi ne vom asigura că promisiunile asumate vor fi respectate. În același timp, doresc să îi asigur pe cei care au avut alte opțiuni, nu doar că le respectăm opțiunea, dar că vom găsi resurse și mecanisme instituționale de a lucra împreună pentru binele cetățenilor români”, susține Buda.

Daniel Buda a mai prins încă un mandat de europarlamentar.


“Le mulţumim, pe această cale tuturor cetăţenilor din fiecare municipiu, oraş şi comună a judeţului Cluj, cu care am interacționat în această perioadă şi care ne-au transmis propuneri de care, în mod cert, vom ține cont în următorul mandat. Nu în ultimul rând, le mulţumesc foarte mult colegilor mei, fie că vorbim de primari, consilieri judeţeni, consilieri locali, preşedinţi şi responsabili de organizaţii locale, cu alte cuvinte întregii organizaţii PNL Cluj, pentru toată implicarea şi pentru campania impecabilă pe care au realizat-o”, a mai spus Buda.

Conform numărătorii paralele realizate de USR PLUS Cluj, cifrele fiind confirmate de BEC după numărarea a 98% din secţiile de votare din judeţul Cluj, Alianţa 2020 a zdrobit PNL în judeţ, obţinând 32,48% (118.937 voturi), faţă de 30,16% (110.424 voturi) cât au scos liberalii, dar şi în municipiul Cluj-Napoca, unde USR PLUS a obţinut 42,3% (79.095 voturi), față de liberali care au primit 25,49 % (47.672 voturi).


La alegerile locale din 2016, Emil Boc a câştigat pentru PNL Primăria Cluj-Napoca obţinând 64,76% (64.311 voturi), iar PNL s-a clasat pe primul loc la Consiliul Judeţean Cluj cu 37,99% (97.591 voturi) şi are şefia instituţiei prin Alin Tişe, liberalii având majoritate în CJ, cu 18 mandate din 37, şi în Consiliul Local Cluj-Napoca, 17 din 27.

De asemenea, la alegerile parlamentare din 2016, PNL s-a clasat pe primul loc în judeţul Cluj cu 27,63% (66.001 voturi).