Politică

Cine ar putea fi europarlamentarii români în următorul mandat al Parlamentului European

Liberalii vor avea zece eurodeputaţi, PSD şi USR câte opt, iar UDMR, ProRomânia şi PMP câte doi, potrivit ultimelor rezultate parţiale anunţate de BEC. Lista europarlamentarilor nu este efinitivă decât după validarea alegerilor de Biroul Electoral Central.

Potrivit estimărilor bazate pe ultimele rezultate parţiale anunţate de BEC, PNL va avea zece eurodeputaţi, PSD şi USR câte opt, iar UDMR, ProRomânia şi PMP câte doi.

Dacă procentele nu se vor schimba, lista eurodeputaţilior români ar fi următoarea:


PNL:

Rareş Bogdan
Mircea-Gheorghe Hava
Siegfried Vasile Mureşan
Vasile Blaga
Adina-Ioana Vălean
Daniel Buda
Dan-Ştefan Motreanu
Gheorghe Falcă
Cristian-Silviu Buşoi
Marian-Jean Marinescu


​PSD:

Rovana Plumb
Carmen-Gabriela Avram
Iulian-Claudiu Manda
Cristian-Vasile Terheş
Dan Nica
Maria Grapini
Tudor Ciuhodaru
Adrian-Dragoş Benea


USR-PLUS:

Dacian Cioloş
Cristian Ghinea
Dragoş-Nicolae Pîslaru
Clotilde-Marie-Brigitte Armand
Ioan-Dragoş Tudorache
Nicolae-Bogdănel Ştefănuţ
Vlad-Marius Botoş
Ramona-Victoria Strugariu


UDMR:

Iuliu Winkler
Lorant-Gyorgy Vincze


PMP:

Traian Băsescu
Eugen Tomac

Pro România:

Victor Ponta
Corina Creţu

În cazul europarlamentarilor ProRomânia, Victor Ponta a anunţat încă din luna februarie că nu va merge în Parlamentul European, locul său urmând a fi luat de următorul candidat, respectiv fostul premier Mihai Tudose.

”Eu voi fi pe listă, pentru că avem încă o muncă politică de dus, de legat numele nostru de ProRomânia. Voi fi pe listă, dar nu merg la Parlamentul European pentru că nu consider important, consider foarte important, dar cred că este mai mare nevoie de mine în Parlamentul de la Bucureşti”, a declarat pe 25 februarie Victor Ponta.

Potrivit ultimelor rezultate parţiale prezentate de BEC, PNL a obţinut 1.581.237 de voturi (26,35%), PSD 1.389.656 23 de voturi (23,16%), iar USR-PLUS a primit 1.274.389 voturi (21,24%).

De asemenea, Pro România a obţinut 406.332 voturi (6,77%), PMP a obţinut 338.481 de voturi (5,64%), UDMR are 371.396 de voturi (6,19%) şi ALDE a obţinut 247.671 de voturi (4,13%).

Ultimele Stiri
abonare newsletter