Politică

Primarul din Baciu, înlăturat prin Ordinul Prefectului. PSD îi ia apărarea lui Florin Mureșan: „E printre primii 3 primari din județ!”

Declarat incompatibil printr-o hotărâre judecătorească, Florin Mureșan, primarul din Baciu, a fost destituit din funcție prin Ordin de Prefect.

Prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Chereceș a emis Ordinul nr.96/16.05.2019 prin care a constatat încetarea mandatului primarului comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan. Astfel, până la alegerile locale din iunie 2020 sau până la organizarea de alegeri anticipate, viceprimarul comunei, Balázs János va fi cel care va asigura interimatul.

„S-a aflat (n.red. Florin Mureșan) în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2012 – 18 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, diferite funcții de conducere ori de execuție la diferite societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, a precizat Agenția Națională de Integritatea (ANI) în 2015.


Florin Mureşan a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Cluj, instanţa respingându-i acţiunea. Apoi, acesta și-a jucat ultima carte, a făcut recurs la hotărârea instanţei clujene, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-a pronunţat, miercuri, în această cauză: „Respinge recursul declarat de reclamantul Mureşan Ioan Florin împotriva sentinţei nr. 72 din 21 decembrie 2015 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”.

Totuși, decizia de suspendare din funcție mai poate fi atacată în instanță, reprezentanții PSD Cluj, în frunte cu liderul Horia Nasra dând asigurări că primarul din Baciu va face acest lucru.


„Sunt convins că va ataca în instanță decizia și cred că va câștiga. Domnul primar Mureșan a avut niște performanțe deosebite în Baciu, este cel mai bun primar din Baciu de după Revoluție. A atras atât fonduri europene, cât și guvernamentale, este printre primii 3-4 primari din județul Cluj. Cu siguranță vom avea soluția cea mai bună, domnul Mureșan va rămâne în echipa noastră. Acolo (n.red. în Baciu) avem viceprimar și majoritate”, a declarat deputatul PSD, vineri, la conferința de presă organizată împreună cu ministrul Muncii, Marius Budăi.

La rândul său, primarul din Baciu s-a arătat dezamăgit de decizia instanței și susține că este rezultatul „hărțuirii” din ultimii șase ani și a „sesizațiilor și piedicilor puse” de opoziție.


„La cald nu pot să analizez acum, sunt hărțuit de șase ani de zile, vă spun sincer, m-am săturat. Pe lângă faptul că avem problemele pe care le avem la nivel de comună, să mai fii și hărțuit, pur și simplu, înseamnă că nu te lasă nimeni să muncești. La toate acestea se adaugă alte și alte sesizații și piedici din partea opoziției, numai ca să mă îndepărteze din funcție”, a punctat Florin Mureșan, potrivit bzc.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter