Politică

Primarul Floreștiului, DEZLĂNȚUIT: „Nu mă interesează părerea celor care au impresia că sunt îndreptățiți la pretenții de metropolă!”

Horia Șulea, primarul celei mai mari comune din România, a lansat un atac vehement la adresa celor care îi critică munca depusă începând din 2012.

Pe un ton extrem de dur, edilul pune la zid nemulțumiții într-o postare pe Facebook, având un mesaj tăios inclusiv pentru o parte din floreșteni. „Tirada” lui Șulea vine după un „clinci” avut cu un floreștean pe rețelele de socializare după o întrebare incomodă adresată de cel din urmă. „Cu tot respectul, mințiți precum o gazetă imperială! Adică sunteți un mincinos ordinar, de cea mai joasă speță! [...] Sunteți chiar tâmp sau doar vă prefaceți?”, au fost cuvintele nu tocmai elegante ale primarului din Florești pentru cetățeanul nedumerit.

„Citesc pe aici puzderie de insulte, calomnii, injurii, inepții, minciuni și bazaconii. Văd ura viscerală și argumentul suprem al unora e «JOS, HUO!» Văd la unii nesimțire crasă, lipsă de bun simț, de educație, de cei șapte ani de acasă. Prea puțină comunicare, prea puțină decență, prea puține idei în circulație. Văd doar distrugere și prea puțină construcție. Cu toate acestea, aleg să fiu aici, alături de zecile de mii de floreșteni care știu că citesc cele spuse de mine și de alții. Care își doresc comunicare, idei și construcție, dar, încă nu îndrăznesc”, își începe discursul primarul din Florești.


Șulea vrea decență în loc de „bășcălie de maidan”

„Floreștiul, ca orice lucru făcut de mâna Omului sau lăsat pe Pământ de Dumnezeu, are părți bune și părți mai puțin bune. Vreți să discutăm de ele apelând la bun simț și decență sau vă place noroiul și mizeria literelor, jegul discursului veninos și bășcălia de maidan? Nu mă interesează nici campaniile electorale, nici alegerile, nici voturile. Votul este un drept care se exercită, nu se dezbate pe Facebook, nu se amenință cu el, nu se vehiculează în nicio direcție. El se exercită, fiind o armă țucată, dar, da, supremă!”, continuă Șulea, care lansează apoi săgeți spre mai multe personaje.

„Nu mă interesează nici părerea unui condamnat la ani grei de pușcărie în Germania pentru o dublă crimă cu premeditare, ulterior candidat la primăria Turda. Nu mă interesează nici părerea unei persoane care tunde câini și se visează mai expertă și mai atotștiutoare în toate cele juridice sau administrative decât experți din țară, de la București sau din Europa. Nu mă interesează nici părerea unor personaje care habar nu au ce e prin Florești, ele fiind plecate de aici acum un an sau doi. Nu mă interesează nici părerea unor personaje care habar nu au ce a fost Floreștiul, cum s-a dezvoltat el și acum, proaspăt mutate în Florești, cred că s-au mutat într-un oraș de cinci stele”, afirmă edilul, care continuă înțepăturile.


N-au scăpat nici „analfabeții funcționali” și „pretențioșii”

Nu mă interesează nici părerea unor analfabeți funcționali care cred că primarul trebuie să meargă cu fiecare cumpărător de mânuța la notar și să îi explice ce cumpără, ce are trecut în CF. Nu mă interesează nici părerea unui consilier local PSD, pe care nu îl cunoaște nimeni, care se abține la 99% din votul unor decizii ce influențează viața floreștenilor. Nu mă interesează nici părerea unor înregimentați politic care își fac campanie electorală pe aici și confundă realitatea cu Facebook. Nu mă interesează nici părerea celor veșnic nemulțumiți, care oricum nu pot fi mulțumiți. Nu mă interesează nici părerea celor care cred că știu ei toate mai bine decât oricine și orice argument se lovește de pseudoștiința lor. Nu mă interesează nici părerea unui polițist care în timpul liber e activist și schimbă uniforma cu tastatura mai ceva că Hackel și Jackel. Nu mă interesează nici părerea celor care au impresia că sunt îndreptățiți la pretenții de metropolă, când eu stau într-un sat și au plătit 50% din costul de viață din metropolă și acum plătesc impozit de 100 de lei pe an, dar au doi copii, să le trăiască!, la care Primăria le oferă gratuitate pe CTP, adică din start primesc într-o luna aproape dublul față de impozitul dintr-un an”, continuă Șulea.

„Sunt liberi a și-o exprima, mie personal îmi stârnesc un acut sentiment de milă și atât. Pur și simplu nu mă interesează. Evident, când vor dori a cunoaște, a ști ceva, când vor avea o nelămurire, cu mare drag am să le răspund. La fel ca oricui. Ar fi culmea să mă intereseze inepțiile – minciunile – bazaconiile unor asemenea 30 sau 100 de personaje. Picături în oceanul unei comunități de 60.000 de oameni. În rest, același deschis la comunicare, idei, construcție, critici, întrebări. Cât privește invitația făcută unora de a susține în alt cadru acuzațiile aduse, aceasta nu e o amenințare câtuși de puțin. E doar exercitarea unui drept pe care îl are ORICE cetățean al acestei țări. Pe mine mă interesează dezvoltarea armonioasă a celei mai mari comune din Europa, locul în care toți cei ce au ales să locuiască aici și care numesc Floreștiul casă, să beneficieze de cele mai bune condiții de viață”, își încheie primarul floreștean atacul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter