Politică

Deputat clujean AMENDAT după un graffiti pe un panou publicitar. "Gest de nesupunere civică"

Deputatul clujean Adrian Dohotaru a fost amendat joi, cu 100 de lei, după ce a scris un mesaj pe un panou publicitar al companiei Electrolux, în semn de susţinere a muncitorilor aflaţi în grevă de la începutul lunii martie, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Cristian Silaghi.

"A fost sancţionat cu 100 de lei pentru încălcarea Legii 61, articolul 2, punctul 14. A fost cooperant. Legea spune că dacă persoana e cooperantă atunci sunt recomandări în procedură şi a primit minimum. Contează faptul că în calitate de persoană publică şi ca cetăţean şi-a permis să mâzgălească, a inscripţionat, nu că a protestat", a declarat Cristian Silaghi.

Deputatul independent Adrian Dohotaru a precizat, pe pagina sa de Facebook, că e primul său grafitti ca om politic.


"Solidaritate cu lucrătorii Electrolux! E primul meu graffiti ca om politic, ca gest de nesupunere civică, la protestul sindical din faţa întreprinderii, de faţă cu sindicaliştii, media şi jandarmeria. Sper ca puterea politică, dar şi opoziţia, să pună pe agenda publică tema justiţiei sociale, regăsită în mai multe proiecte legislative pe care le-am depus: o nouă lege a dialogului social, corelarea salariului minim cu un coş pentru trai decent, amenzi mai mari pentru ore suplimentare ilegale etc", a transmis deputatul.

"Ro- nu e ţara muncii ieftine", a scris deputatul cu spray roşu pe panoul publicitar, pe care a mai lipit trei veste.


Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere salarială de 350 de lei, adică 2 lei pe oră. Următoarea rundă de negocieri este programată pentru luni, 6 mai.

În total, Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiază de Contractul Colectiv de Muncă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter