Politică

PNL și-a prezentat candidații. Rareș Bogdan, cap de listă pentru Europarlamentare

Partidul Național Liberal și-a prezentat candidații pentru Europarlamentare într-un eveniment care a fost organizat la Cluj-Napoca.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost plină de membrii PNL din toate județele Transilvaniei. Evenimentul a început cu un moment muzical oferit de Aurel Tămaș și Dinu Iancu Sălăjanu.

Reprezentanții partidului, Ludovic Orban, flancat de Rareș Bogdan, Emil Boc, Daniel Buda și Alin Tișe, au fost întâmpinați de tineri, îmbrăcați în tricouri galbene, care țineau în mâini baloane de aceeași culoare, cu sigla partidului.


„Ei sunt liberalii care se vor bate pentru noi, ei sunt liberalii care se vor bate pentru România, în primul rând”, repeta o dată la câteva minute prezentatorul.

Candidații pentru Europarlamentare sunt: Rareș Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă și Cristian Bușoi.


Atacuri împotriva PSD

Robert Sighiartău, Secretarul General al PNL, a ținut un discurs în care a lăudat Clujul, apoi a trecut la atacuri dure împotriva PSD-ului.

„Mă bucur să fiu astăzi în capitala Ardealului, în Cluj-Napoca, oraș care dă ora modernizării europene a României. Vom da o bătălie grea, cea mai grea din ultimii 30 de ani. Doi ani de acum înainte avem datoria să facem marea diferență, marea schimbare și asta o vom face în două planuri. În primul rând trebuie să trimitem PSD-ul în istorie. De asemenea, tot ce este altoit din PSD, de la Tăriceanu până la Ponta trebuie învins fără drept de apel. Sunt o apă și un pământ, iar al doilea lucru este să punem România în primul rând în Europa. România merită mai mult decât PSD. Copiii României merită mai mult decât PSD.


Majoritatea discursurilor au conținut atacuri și critici la adresa Partidului Social Democrat. Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, i-a numit pe membrii PSD „analfabeți și diletanți”.

„Suntem onorați să vă avem oaspeți și ne bucurăm că organizația din Cluj are pe listă ceea ce merită: doi candidați importanți, valoroși, care vor reprezenta cu cinste România: Rareș Bogdan și Daniel Buda. Dincolo de aprobarea unei liste, cred că aceste alegeri sunt despre România pentru că  e un drum care se va încheia anul viitor: vorbim de patru cicluri electorale pe care PNL trebuie să le câștige. Anul 2020 trebuie să aducă PNL la guvernare. Echipa care este în fața dvs. este performantă, este parte a unei povești de succes. Din păcate PSD vrea să ducă România spre Est. Acești diletanți, acești oportuniști practice au îngropat visele tinerilor la o viață mai bună, PSD  a distrus visele acestor tineri. Trebuie să scăpăm de PSD, această hidră politică urâtă, cu mai multe capete. PNL are forță de a scoate România din acest întuneric în care a fost aruncată de această gașcă de analfabeți și diletanți", a spus Alin Tișe.


Laude la adresa PNL-ului și a lui Rareș Bogdan

Desigur, omagierile la adresa PNL-ului au fost depășite doar de laudele aduse capului de listă pentru Europarlamentare, jurnalistul Rareș Bogdan.

„Aici avem cea mai performantă administrație locală și județeană. Ne așteaptă niște alegeri importante pentru Parlamentul European, o instituție care este prezentă mereu în viețile noastre. Avem o echipă de profesioniști, oameni care de-a lungul timpului s-au validat pe zonele lor profesionale. Rareș, te felicit pentru ceea ce ai făcut și îți mulțumesc că azi ești parte a PNL”, a spus Daniel Buda.


Primarul Clujului a adus de asemenea laude atât jurnalistului, cât și partidului din care face parte.

„De azi înainte, campionii politici ai României suntem noi, cei din PNL. Un lucru devine tot mai clar. În 26 mai PNL va fi prima forță politică din România, rezultată în urma voturilor românilor, asta datorită nouă și a voturilor românilor. Avem o listă profesionistă și pregătită pentru Europarlamentare. Avem un lider autentic în fruntea listei, Rareș Bogdan, un om care din 1994 este în familia liberală, un om care reprezintă cea mai credibilă voce pentru opinia din România. Felicitări Rareș Bogdan și bine ai venit acasă!”, a spus Boc.

Mult așteptatul discurs al lui Rareș Bogdan

În final și cel mai omagiat personaj al întâlnirii, Rareș Bogdan, a urcat la microfon.

„Teleormanul nu e aici pentru că ei vor să conducă România, să o umilească și să vă umilească. Vreți să vă conducă în continuare gașca infracțională de la Teleorman sau vreți să vă conducă cei care au ridicat orașele României, în frunte cu Emil Boc? Uitați-vă la această sală. E unică în România. Unică! Nu o vedeți nici la Craiova, nici la București, nici la Slatina. Nici la Constanța, nicăieri acolo unde PSD conduce. Dar o veți vedea și la Alba lui Mircea Hava, o veți vedea și la Oradea lui Bolojan și la Timișoara lui Robu și la Reșița lui Nelu Popa. Noi avem ce arăta, dragii mei. Avem cei mai buni administratori de orașe și de județe. Zece consilii județele ale PSD nu au adus atâția bani pentru viața cetățenilor, câți a adus prietenul nostru, Alin Tișe, la Cluj. Ei au adus banii care dezvoltă comunitățile locale. Ceilalți au furat banii comunităților locale. Vreți să oprim, să îngenunchiem ciuma roșie? Vreți ca corupții, hoții, analfabeții, oamenii care sfidează o țară întreagă să părăsească Palatul Victoria? Vreți ca noi, cu președintele nostru, Ludovic Orban, să guvernăm România? O vom guverna, cu ajutorul dumneavoastră!”, a spus jurnalistul Rareș Bogdan.

Explicație foto: Mii de persoane au fost la evenimentul de prezentare a candidaților PNL pentru Europarlamentare

 

abonare newsletter