Politică

Daniel Buda: Prezenţa electoratului la urne pe 26 mai este esenţială

Europarlamentarul a anunţat că persoanele care doresc să se apuce de agricultură şi au vârsta de 40 de ani, dar şi peste şi nu se încadrează la categoria "Tineri fermieri", au posibilitatea de a accesa fonduri europene în limita a 100.000 de euro.

Europarlamentarul Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, consideră că prezenţa electoratului la urne pe 26 mai, cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European, este esenţială.

"Fac un apel public prin care îi îndemn pe maramureşeni să meargă la vot în data de 26 mai, deoarece este extrem de important ca să-şi exercite acest drept constituţional de a-i vota pe cei care doresc ei să-i reprezinte în Parlamentul European. (...) Noi spunem că cea mai bună listă este cea a Partidului Naţional Liberal, deoarece avem oameni care s-au validat de-a lungul timpului, au performat în domeniile lor de activitate şi care cu siguranţă vor avea foarte multe de spus în Parlamentul European", a declarat Daniel Buda sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Baia Mare.


Europarlamentarul, care este membru în comisia pentru agricultură, a anunţat că, începând cu anul 2020, subvenţiile acordate acestui domeniu vor înregistra o creştere semnificativă.

"Din perspectiva noii politici agricole comune, ca urmare a eforturilor pe care le-am depus atât personal, cât şi împreună cu colegii mei, subvenţiile în agricultură, prin intermediul plăţilor directe, vor creşte la hectar începând cu anul 2020, şi asta în condiţiile în care în alte state membre ale UE vor scădea, ca urmare a faptului că avem de-a face cu ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, asta însemnând bani mai puţini la bugetul european", a explicat Daniel Buda.


În context, europarlamentarul liberal a vorbit şi despre programul de finanţare pentru persoanele cu vârsta de peste 40 de ani care doresc să se lanseze într-o afacere agricolă.

"Într-o altă ordine de idei vreau sa anunţ că persoanele care doresc să se apuce de agricultură şi au vârsta de 40 de ani, dar şi peste şi nu se încadrează la categoria 'Tineri fermieri', au posibilitatea de a accesa fonduri europene în limita a 100.000 de euro. Românii din afara ţării să nu uite că România are nevoie de ei, că România are nevoie de forţă de muncă şi prin acest amendament pe care l-am făcut sper să se reîntoarcă acasă", a declarat Daniel Buda.


Europarlamentarul Daniel Buda a mai arătat că statul român şi UE trebuie să sprijine mai departe fermierii, pentru a-şi putea valorifica producţia pe piaţa naţională, dar şi pentru a evita importarea de produse asemănătoare de pe alte pieţe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter