Politică

Dan Tarcea ia peste picior Guvernul: „Trebuie să aflăm informații de pe Facebook, de la prim-ministrul Liviu Dragnea!”

După ce primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, s-a plâns săptămâni la rând că municipiul va pierde, din nou, 28 de milioane de euro de la bugetul local, viceprimarul Dan Tarcea pune tunurile pe Guvernul României, care ezită să vină cu un Buget național concret.

Dan Tarcea arată cu degetul spre ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și spre premierul Viorica Dăncilă, pe care o consideră un prim-ministru „de formă”, în spatele căruia se află președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

„Nu avem nici cea mai mică idee când va fi votat Bugetul, sunt atâtea informații contradictorii. O informație dă primul-ministru al României Liviu Dragnea, și nu am greșit când spun asta, pentru că se pare că doamna Dăncilă este doar de formă. Apoi o altă informație dă ministrul Finanțelor și tot altă informație dă și Viorica Dăncilă. Trebuie să aflăm de pe Facebook de la Liviu Dragnea că autoritățile publice locale vor primi 60%. Nici ministrul Finanțelor, nici premierul nu au putut să comunice ceea ce a comunicat Dragnea”, a declarat Tarcea, la un post de radio local.


Luni, la București, primarul Emil Boc a luat parte la întâlnirea Asociației Municipiilor din România, acolo unde a ridicat din nou problema pierderilor masive din bugetul local în favoarea Guvernului. Tarcea se întreabă de ce nu a fost prezentat Bugetul național autorităților locale, în condițiile în care acesta ar urma să fie votat până în data de 9 februarie.

„A fost întâlnirea Asociației Municipiilor din România, la care au participat majoritatea primarilor din cele 108 municipii ale României. Din păcate, rezultatele au fost dezamăgitoare, această situație de pierdere a bugetului se regăsește peste tot. Primarii au făcut o petiție către Guvern, au protestat chiar în fața Guvernului și au avut o întâlnire cu ministrul Finanțelor, cu domnul Vâlcov și cu premierul Dăncilă. Se preconizează că Bugetul va fi votat pe repede-înainte până în 9 februarie.


Din câte știu, este pentru prima dată în istoria postdecembristă a României când nu avem un Buget în dezbatere. Stau să mă gândesc cum a fost făcut Bugetul? Dacă el a fost făcut, de ce nu ne-a fost prezentat și nouă, autorităților locale, să ne facem calcule? Noi nu știm cât va fi bugetul la nivelul municipiului, estimăm doar că va fi mai mic. Anul trecut am pierdut 28 de milioane de euro, anul acesta vom pierde din nou minim 28 de milioane de euro, dacă nu mai mult!”, se îngrijorează viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter