Politică

Corina Creţu candidează la alegerile europarlamentare din partea Pro România

Corina Creţu şi-a anunţat, joi, la Cluj, candidatura la alegerile europarlamentare din partea Pro România, partid înfiinţat de fostul premier Victor Ponta.

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, a anunţat, joi, la Cluj, că va candida la alegerile pentru Parlamentul European din partea Pro România, precizând că decizia este o delimitare clară de actuala conducere a PSD.

Corina Creţu se află joi la Cluj-Napoca unde participă la o dezbatere despre politica de coeziune socială în Uniunea Europeană. Dezbaterea este organizată de Departamentul de Istorie Universală şi Relaţii Internaţionale din cadrul Institutului de Istorie ”George Bariţiu”.


”Candidez pentru alegerile PE din partea Pro România care are un proiect ambiţios de dezvoltare a României, cu oameni comepetenţi şi profesionişti. Am fost şi rămân o social- democrată europeană convinsă şi cred singura şansă de dezvoltare a României este în interiorul unei UE puternice şi echitabile, unde ne trebuie aliaţi şi prieteni. Şi cred că această tactică de atac din partea noastră ne va costa pe toţi. Cred că lumea cunoaşte ce am făcut, tot ce am făcut a fost pentru România şi români şi îmi doresc să fac acest lucru şi în continuare. Îi respect, în continuare, pe membrii PSD dar îi rog să înţeleagă că această decizie a mea este o delimitare clară de actuala conducere a acestui partid care în ultimii ani a minimizat munca şi eforturile noastre, a celor care am încercat să ajutăm România, culminând cu atacuri şi jigniri personale la adresa mea şi a colegilor din CE”, a spus Creţu.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Corina Creţu declara la Digi24 că îşi doreşte să candideze la europarlamentarele din 2019, că a primit o singură propunere de la Victor Ponta, pe care o analizează şi o ia în considerare.


„Îmi doresc să candidez. Da. Sunt în PSD de la 22 de ani, mă deranjează aceste atacuri că pentru un loc pe listă sunt dispusă să sar dintr-o barcă în alta. Am rămas în PSD cu toate aceste atacuri şi jigniri, pentru că ţin la acest partid atât de mult. Nu sunt genul să sar dintr-o barcă în alta. Dar dacă m-aş duc la Pro România, nu mă duc pe altă zonă politică decât cea de social-democrată. Mă duc la cel care m-a propus când era prim-ministru cap de listă. Nu înţeleg de ce în PSD se face o demonizare a lui Victor Ponta, a avut o guvernare cu greşeli, dar s-a maturizat, după părerea mea. Sunt social-democrată, dar dacă nu mai sunt dorită într-un loc, ce să fac? Să mă duc în munţi? Ce trădez? Până la urmă Ponta e PSD”, a explicat Corina Creţu.

Comisarul european Corina Creţu se află într-un război deschis cu partidul care a propulsat-o la Bruxelles, PSD. Corina Creţu a reproşat în repetate rânduri autorităţilor de la Bucureşti întârzierea în a trimite proiecte pe fonduri europene arătând că Bruxellesul este pregătit să dea bani României dar trebuie ca autorităţile române să facă ceva pentru a îi contracta. Deşi în 2014 a deschis lista de europarlamentare a PSD şi a ajuns apoi comisar european, Creţu a lăsat să se înțeleagă că PSD nu o va mai pune pe listă pentru alegerile din 2019.


Corina Creţu, comisar european pentru Politică Regională, e o fostă jurnalistă, devenită ulterior apropiată a fostului preşedinte Ion Iliescu, căruia i-a fost purtător de cuvânt.

Corina Creţu şi-a construit cariera politică în proximitatea fostului şef de stat Ion Iliescu, fapt pe care nu l-a negat niciodată. Ea a fost alături de Iliescu în cele două mandate la Cotroceni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter