Politică

Cu cine ar vota clujenii la următoarele alegeri prezidențiale? Iohannis, cifre impresionante în Transilvania, Dragnea sub orice critică

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a publicat un sondaj cu privire la intenția electorală pentru diverși posibili candidați la alegerile prezidențiale.

Conform statisticilor, actualul președinte Klaus Iohannis ar obține 56% din voturile transilvănenilor, respectiv 39% din voturile din întreaga țară în primul tur, fiind astfel prima opțiune a românilor.

Călin Popescu Tăriceanu ar obține doar 14% din voturi în Transilvania, având însă un procent mult mai bun în Moldova (32%) și Muntenia (30%). De asemenea, Dacian Cioloș ar strânge 12% din voturile ardelenilor, mai multe decât în Muntenia (9%), dar mai puține decât în Moldova (13%).


Dacă ar candida din partea PSD, Liviu Dragnea ar obține 17% din voturi în Moldova, 15% în Muntenia și doar 5% din voturile clujenilor și transilvănenilor, rezultat clar al lipsei de popularitate a șefului Camerei Deputaților pe meleaguri ardelene. Nici la nivel național nu stă mai bine Dragnea (12%), fiind devansat de Tăriceanu (25%), dar depășindu-i pe Cioloș (11%), Dan Barna (3%) și Kelemen Hunor (2%).

Sondajul a avut loc în perioada noiembrie-decembrie 2018 pe un eșantion de 1.067 de persoane și, la nivelul întregului eșantion, are o marjă de eroare statistică de 3%.

abonare newsletter