Politică

Primarii din Alba Iulia și Arad „se mută” la Strasbourg. Va mai prinde Daniel Buda un nou mandat de europarlamentar?

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, vineri, la Arad, că primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, s-a înscris pe listele de candidaţi ai partidului pentru alegerile la Parlamentul European. Un alt primar înscris este cel al Aradului, Gheorghe Falcă.

Liderul PNL a precizând că cei doi primari beneficiază de susţinerea sa şi că vor fi înscriși pe lista electorală pe locuri eligibile.

„Domnul Falcă beneficiază de susținerea mea și e normal și firesc pentru că reprezintă una dintre cele mai puternice organizații ale partidului. Pentru domnul Falcă nu va fi nicio problemă să se acomodeze cu Parlamentul European pentru că domnia sa este membru în Comitetul European al Regiunilor. În general, aleșii locali sunt mult mai apreciați la Bruxelles decât în România”, a declarat Ludovic Orban.


La Cluj-Napoca, Daniel Buda și-a anunțat intenția de a candida pentru un al doilea mandat de europarlamentar. Rămâne de văzut dacă acesta va prinde un loc eligibil.

Ludovic Orban, Vasile Blaga și Crin Antonescu ar cam fi primele trei locuri ocupate. Pe 4 și 5 ar fi Stolojan și Siegfried Mureșan. Pe 6 și 7 ar urma să fie Mircea Hava și Gheorghe Falcă. Așa că pe 8, 9 și 10 (locuri nu prea eligibile sau la mustață eligibile) ar veni să se zbată: Gheorghe Flutur, Ioan Bălan, Cătălin Pierdoiu și Daniel Buda.


În altă ordine de idei, Ludovic Orban a mai anunțat că patru membri ai PNL şi-au depus candidaturile interne pentru a fi desemnate la viitoarele alegeri locale pentru Primăria Capitalei. Preşedintele PNL a precizat că numele celui care va intra în cursa electorală va fi cunoscut peste o săptămână.

Astfel, pentru Primăria Capitalei şi-au exprimat intenţia de a candida vicepreşedintele PNL pe probleme economice, senatorul Florin Câţu, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, consilierul general Ciprian Ciucu şi fostul director al RADET Bucureşti, Gabriel Dumitraşcu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter