Politică

Clujeni, sunteți cu adevărat "bine" reprezentați în Parlament. Dilema lui Stamatian: A DORMIT sau A CHIULIT?

Cine se scuză, se-acuză! Cum s-a făcut de râs deputatul PNL Florin Stamatian, fotografiat dormind în Parlament: "Nu este dom-le adevărat! În primul rând eu ieri n-am fost la Parlament...!"

Florin Stamatian: doarme sau chiulește? Spuneți voi. Sursa foto: Q Magazine Florin Stamatian: doarme sau chiulește? Spuneți voi. Sursa foto: Q Magazine

Deputatul liberal Florin Stamatian a fost fotografiat dormind în plenul Parlamentului, în timp ce colegul lui Ionuț Stroe citea moțiunea “PSD îngroapă Cultura chiar în anul celebrării Centenarului”.

Întrebat de reporterii Gazeta de Cluj despre ipostaza în care a fost surprins, Stamatian s-a comportat de parcă ar fi fost trezit din somn de telefon.


”Cine, ce, cum, unde, când?! Eu n-am obiceiul să dorm și dumneata m-ai luat prin surprindere! Când a fost publicată poza și cine a publicat-o?! Nu este dom-le adevărat! În primul rând eu ieri n-am fost la Parlament și azi încă nu a început ședința, deci când să dorm?!”, a declarat Florin Stamatian.

Săracul parlamentar bogat!

Florin Stamatian, fost prefect al judeţului Cluj, medic de ginecolog, este printre cei mai bogaţi parlamentari. A trecut în declaraţia de avere un teren de 1.000 metri pătraţi în Cluj-Napoca, o casă de locuit de 400 metri pătraţi, două maşini – un Peugeot 206  şi un BMW X3, tablouri şi icoane de 20.000€ şi bijuterii de 22.000€. Stamatian are conturi bancare de 60.000 US$ şi 60.000 de lei, 12.250€ şi titluri de stat de 314.000$. De asemenea, i-a împrumutat fiului, Andrei Liviu Stamatian, 100.000€. Deputatul a declarat venituri de aproape 146.000 lei de la UMF Cluj, unde este profesor universitar, şi de peste 38.000 lei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi circa 7.600 lei ca membru în CA de la Cluj Arena. Stamatian mai deţine firma Hathor Servcom SRL, pe care funcţionează cabinetul privat de ginecologie şi de la care a încasat în 2014 dividende de aproape 180.000 lei. (sursa Camera Deputaților)


Alți parlamentari care au făcut Clujul de ruşine

* Marius Nicoară (PNL) s-a făcut remarcat în Parlament nu prin vreo lege importantă, ci prin faptul că, în 2010, a fost filmat în timp ce viziona un film deocheat în timpul unei ședințe. Asta i-a atras porecla de „senatorul porno“. Problemele lui Nicoară nu s-au oprit aici: în 2017, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident soldat cu un rănit.

* Sorin Moldovan (PNL), fiul lui Petrică Moldovan, om de afaceri din Oradea şi sponsorul lui Vasile Blaga, a aflat unde e Clujul pe hartă în 2016, când a fost „parașutat” la Cluj să candideze la parlamentare. Nu a fost la prima „parașutare”: în 2012 a fost impus să candideze pentru un colegiu de deputat tocmai la Vaslui. Unde a pierdut.


* Deputatul USR de Cluj Adrian Dohotaru (în prezent, independent) a mâncat sărăţele dintr-un coş de gunoi în Parlament, gestul său fiind menit să atragă atenţia asupra faptului că se face risipă de mâncare. A reușit doar să se facă de râs.

* În 2017, senatorul USR de Cluj Mihai Goţiu a fost filmat și el dormind în plenul Parlamentului, în timp ce se discuta bugetul României pentru anul 2017. La momentul respectiv, Goțiu era vicepreședinte al Senatului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter