monitorulcj.ro Menu
Politică

Năstase a vorbit la Cluj despre referendum: “Am interdicţie de a alege şi a fi ales”

Fostul premier şi lider al PSD, Adrian Năstase, are interdicţie de a alege şi de a fi ales, astfel că nu va participa la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, dar dacă ar fi putut să meargă, acesta spune că ar fi votat „Da”.

Adrian Năstase a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, după lansarea a două volume în cadrul Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT), că există o iniţiativă a 3 milioane de concetăţeni care au considerat că trebuie tranşată chestiunea căsătoriei.

„Am o interdicţie de a alege şi de a fi ales, dar în schimb, votul meu prin «corespondenţă» este foarte clar, în sensul că, dacă aş fi putut să particip, aş fi votat «da». Cred că, în aceste moment, nu ştiu dacă era cel mai bun pentru acest referendum, dar există o iniţiativă a 3 milioane de concetăţeni care au considerat că trebuie tranşată această chestiune. Dacă s-a pus problema în acest fel, atunci cred că este important să ne exprimăm”, a spus Năstase.


Adrian Năstase a participat, vineri, la Cluj-Napoca, la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) unde şi-a lansat volumele “Descriptio Bessarabiae. Basarabia în cinci secole de cartografie”, scris împreună cu Mihai Gribincea şi Ovidiu Dumitru, şi “Historia Transylvaniae. Transilvania în cinci secole de cartografie”, scris împreună cu Ioan-Aurel Pop şi Mihai Gribincea.

La lansare au mai fost prezenţi ministrul Culturii, George Ivaşcu, Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România, fostul ministru de Interne, Ioan Rus, sociologul Vasile Dîncu, fostul ministru al Cercetării, Nicolae Burnete, mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, episcopul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.