Politică

“Țineți-vă de cuvânt”. Liderul PSD Cluj, Horia Nasra, îi bate obrazul primarului Emil Boc

Liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, îi solicită primarului Emil Boc să construiască un sediu pentru Filarmonica de Stat Transilvania și Academia de Muzică “Gheorghe Dima”.

“De mai bine de 12 ani promiteți, la fiecare ciclu electoral, o clădire nouă pentru Filarmonica de Stat Transilvania și Academia de Muzică Gheorghe Dima, ba chiar în toți acești ani, Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat alocarea de fonduri pentru contractul de proiectare în valoare de 2,1 milioane lei. Domnule Boc, la ora actuală, cele două instituții își desfășoară activitatea cu dificultate majoră și din cauza lipsei unui sediu numeroși artiști au luat calea altor centre culturale. Țineți-vă de cuvânt și opriți această băjenie culturală. Vă solicit să vă respectați cuvântul dat în 2006 și să prioritizați construcția clădirii din respect pentru mediul cultural clujean și pentru toți artiștii care au făcut, fac și vor face onoare orașului nostru”, declară Nasra.

Filarmonica din Cluj nu a avut niciodată propriul sediu, iar Academia de Muzică Gheorghe Dima funcţionează într-o clădire retrocedată.


De 12 ani se vorbeşte despre construirea unui sediu nou pentru Filarmonica şi Academia de Muzică. Cu toate acestea, proiectul nu s-a concretizat şi bate pasul pe loc la etapa hârtiilor. În fiecare an, conducerea Primăriei Cluj-Napoca promite că va găsi un investitor privat pentru realizarea Centrului Cultural Transilvania, dar investitorul întârzie să apară.

La ora actuală, nici Academia de Muzică Gheorghe Dima şi nici Filarmonica de Stat nu au propriul sediu. Sediul Academiei a fost retrocedat în urmă cu opt ani, iar Filarmonica nici măcar nu are propria sală de concerte, fiind nevoită să concerteze în săli din alte centre culturale ale orașului.

abonare newsletter