Politică

Politică și festival. Emil Boc, primit ca un star rock la Electric Castle. Reacția deputatului Emanuel Ungureanu

Primarul Clujului, Emil Boc, şi-a făcut apariţia în Bonţida, la festivalul Electric Castle, unde a fost primit ca un adevărat rock star.

Edilul s-a amuzat când a fost întrebat dacă se gândeşte să dea curs rugăminţilor unor bucureşteni de a candida la Primăria Capitalei şi nu s-a ferit să-şi spună părerea despre iniţiativa "Fără penali în funcţii publice".

Celebru pentru apariţiile la evenimentele importante din judeţ, Emil Boc nu a ratat nici a şasea ediţie a festivalului din Bonţida.


Aşadar, în a patra zi de Electric Castle, festivalierii au avut şansa de a-l lua la întrebări. Edilul Clujului a fost întâmpinat cu entuziasm şi a răspuns întrebărilor chiar şi după încheierea discuţiei cu publicul.

Întrebat de reporterii "Adevărul" ce părere are despre faptul că mai mulţi bucureşteni îl laudă şi îl îndeamnă să intre în cursa pentru fotoliul Primăriei Capitalei, Boc s-a amuzat copios. "Doamne, e o glumă bună, e cea mai bună glumă. Bucureştiul e un oraş extraordinar, cu oameni minunaţi, cu un potenţial extraordinar şi sunt convins că ştiu mai bine bucureştenii ce să facă. Eu cât pot îmi dau silinţa să fac lucruri bune aici, la Cluj. Ăsta este singurul şi unicul meu scop. Nici într-un caz, mulţumesc, dar respect Bucureştiul", a comentat Boc.


Despre iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice", s-a limitat la a declara că este una bună, pe care o respectă.

Boc a profitat de ocazie şi a prezentat realizările din Cluj, precum şi planurile îndrăzneţe de viitor, declarând răspicat că judeţul său poate fi numărul unu în România şi un model pentru Centrul şi Estul Europei.


“Clujul e în acel moment de cotitură de a trece spre marea aventură ca plan de dezvoltare urbană, oraș care se va duce în următorii 20 de ani spre un milion de oameni. Astăzi, cu tot ce este tranzit, zonă metropolitană, avem jumătate de milion, deci 324.000 sunt oficial plus 100.000 de studenți, dacă ne uităm la Florești care are 40.000 doar suntem deja aproape de 500.000. Clujul merge spre acea dimensiune de un milion de oameni, e clar. De aceea vorbim de proiecte care să te pregătească pentru acel moment. Vorbim de metrou, de prelungirea liniei de cale ferată care vine de la Baciu-Cluj spre Apahida, cu linii intermediare Mărăști, Aeroport, care să fructifice culoarul de nord al Clujului, vorbim de centura metropolitană de 38 kilometri care vine de la nodul de Autostradată A3 de la Gilău pe malul Someșului prin Florești până la sensul giratoriu de la Cora. Tot acest traseu va avea conexiuni cu străzile din municipiu. Una dintre cele mai importante va fi prelungirea străzii Frunzișului. Sperăm ca în 2024 să se poată circula efectiv pe această centură. metroul, 16 kilometri, din Florești până la Aeroport, prima tranșă de 8 kilometri practic va acoperi până în zona centrală cam un kilometru pentru o stație, costurile sunt aproximativ de 100 milioane euro pe kilometru și există șanse ca printr-un proiect multianual și cu o finanțare pentru 50 de ani să găsim această soluție de a finanța metroul. Mai avem un proiect care leagă gara de aeroport pe linie ferată”, a spus Boc.

Imediat după această apariție, deputatul Emanuel Ungureanu i-a acuzat pe organizatorii Electric Castle de ipocrizie.


“Andi Vanca, organizatorul Electric Castle, l-a scos din politică pe Emil Boc. Andi le-a interzis cetățenilor care susțin inițiativa civică «Fără Penali» să strângă semnături în perimetrul festivalului susținând că nu vrea să asocieze evenimentul cu politica. Aici intervine o mică problemă și anume, ipocrizia, organizatorii Electric Castle l-au invitat la festival pe primarul Clujului, Emil Boc, despre care știam ultima dată când ne-am întâlnit că este politician. Să ne înțelegem, nu am nicio problemă că a fost invitat domnul Boc și că acesta le-a împărtășit electricilor realizările si planurile pentru Cluj, însă, este foarte urât că aceeași organizatori, nu au permis unor voluntari să strângă semnături pentru o inițiativă civică sprijinită public de artiști ca Smiley sau actori de calibrul lui Victor Rebengiuc, de exemplu. În rest, mulțumim Electric Castle pentru acest super festival și la mai multe! Domnului Boc îi dorim sincer, multă sănătate și să ne cârmuiască cu înțelepciune spre cele mai înalte culmi ale civilizației și prosperității. Ne-am dori să ne explice mai în detaliu cum este preocupat domnia sa de calitatea vieții clujenilor cu muntele de gunoi de la Pata-Rât care crește peste noi în fiecare zi și care se autoincendiază de zeci de ori într-un an producând nori toxici pe care îi inhalează mii de clujeni. O să vă întrebați unde a fost amplasat cortul «Fără Penali», într-o curte, la o casă particulară. Oameni cumsecade. Foarte mulțumim”, a comentat Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter