Politică

Cătăniciu: “România are locuri de muncă, dar nu are oameni care să muncească”

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege potrivit căruia persoanele care vor refuza un loc de muncă îşi vor pierde dreptul de a mai primi ajutor social.

Referitor la acest proiect, liderul ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu a declarat că “România are locuri de muncă, dar nu are oameni care să muncească, preferând să trăiască din acest ajutor social”.

“În sedința Camerei Deputaților din data de 20 iunie a fost adoptată inițiativa ALDE pentru modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. Conform acestei modificări, toți cei care sunt asistați social și care sunt capabili de muncă, dar care refuză un loc de muncă, nu vor mai primi sub nicio formă acest ajutor social, îl vor pierde. România are locuri de muncă, dar nu are oameni care să muncească, preferând să trăiască din acest ajutor social. Acest proiect a fost adoptat cu o largă majoritate, fiind votat inclusiv de parlamentari ai PNL, însa după ce l-au votat , cei din PNL și l-au asumat, din lipsă de proiecte, parlamentarii PNL ajungând să-și asume proiectele ALDE”, a declarat Cătăniciu într-o conferință de presă.


“PNL s-a plasat într-o situație penibilă, ajungând să fure proiectele ALDE. Este înca o dovadă că PNL are o singură strategie: aceea de a manipula prezentând minciuna drept adevăr, definindu-se ca un partid lipsit de orice viziune politică, de orice inițiativă, ajungând în situația penibilă de a fura, ziua ca hoții, proiectele ALDE”, consideră Cătăniciu.

Proiect de Lege pentru modficarea şi completarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, iniţat de 5 deputaţi ALDE, a fost adoptat cu 274 de voturi ''pentru'', 2 abţineri şi 4 voturi ''împotrivă''.


"Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, se arată în propunerea legislativă.

abonare newsletter