monitorulcj.ro Menu
Politică

Europarlamentarul Daniel Buda: “Aplicarea de către Comisia Europeană a Articolului 7 faţă de Polonia ar trebui să dea de gândit serios Guvernului PSD-ALDE!”

Aplicarea de către Comisia Europeană a Articolului 7, Alineatul 1 din Tratatul de la Lisabona, denumit şi “Arma Nucleară” la nivel instituţional faţă de Polonia, ar trebui să dea de gândit serios Guvernului PSD-ALDE, atrage atenţia europarlamentarul clujean Daniel Buda.

“Adoptarea celor 3 acte normative de către majoritatea PSD-ALDE, în dispreţul tuturor semnalelor venite din partea magistraţilor, a societăţii civile precum şi a îngrijorărilor exprimate de ambasade reprezintă nu doar expresia dispreţului maxim pe care această majoritate o arată faţă de toţi românii ci şi faţă de partenerii europeni şi Euro-Atlantici care şi-au exprimat îngrijorarea faţă de actele normative adoptate fără o consultare publică serioasă şi fără studiile de impact necesare unor modificări de o asemenea anvergură”, spune Daniel Buda.  

Europarlamentarul clujean mai subliniază că fără să îi fie contestat dreptul Parlamentului de a legifera, “nu putem ignora graba suspectă cu care această majoritate a adoptat modificări substanţiale care, din păcate, aruncă România într-o zonă a incertitudinii şi a improbabilităţii”.


“Poziţia fermă a Comisiei Europene faţă de Polonia nu este altceva decât un precursor a unei poziţii la fel de ferme şi faţă de România. Din păcate, Guvernul PSD-ALDE ratează în fiecare moment posibilitatea de a-şi consolida poziţia în spaţiul european, mai ales în perspectiva deţinerii de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE din anul 2019. Domnule Tudose, vă solicit public în calitate de principal responsabil al intereselor românilor, să luaţi toate măsurile care se impun astfel încât modificările unor legi de o asemenea importanţă să intre în vigoare atunci când toţi actorii implicaţi vor găsi un numitor comun”, completează Daniel Buda.    

Comisia Europeană  a propus Consiliului Uniunii Europene să adopte o decizie în virtutea Articolului 7 al Tratatului UE, care prevede posibilitatea suspendării drepturilor de vot ale Poloniei, din cauza situaţiei sistemului judiciar polonez.

Etichete: daniel buda polonia ue