Politică

Cioloș: Din platforma România 100 se va desprinde un partid

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat, duminică, în cadrul unei întâlniri a comunității Platforma România 100, că din această structură se va desprinde un partid ce urmează a fi prezentat în lunile următoare și care nu va acționa împotriva celor cu "același ADN", fiind deschis colaborării cu cei cu care împărtășește valori comune.

Cioloș: Din platforma România 100 se va desprinde un partid Cioloș: Din platforma România 100 se va desprinde un partid

"Din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. (...) Fără nicio îndoială. E clar și noi, cel puțin, cei care am fondat Platforma România 100, suntem hotărâți să facem lucrul acesta. (...) Trebuie să fie un proces natural, și nu unul forțat. (...) Da, se va desprinde un partid politic din Platforma România 1000, dar care are nevoie de o fundație solidă, o fundație de principii, de idei, valori și are nevoie, mai mult decât atât, de o viziune și de programe și chiar de proiecte. E important să arătăm oamenilor nu doar o viziune și o ideologie, e nevoie să arătăm în ce se traduce ideologia sau în ce se traduc acele valori, principii, etică, morală care pot să contureze la un moment dat și ideologia", a spus Cioloș.

El a arătat că înființarea unui partid nu este un obiectiv în sine al Platformei România 100. Fostul premier a subliniat că un astfel de proiect trebuie să fie rezultatul unei "implicări efective".


"Obiectivul pe care îl avem e de a contribui la o schimbare, la un proces, la o schimbare care să fie firească, naturală și să pornească din voința oamenilor care sunt gata să contribuie la asta. E important ca această schimbare să nu se facă cu oameni așteptând pe margine și cu alții câțiva — trei, cinci, șapte, zece, cinsprezece, câți or fi într-un partid sau în mișcările civice — să acționeze, să joace pe teren", a declarat Dacian Cioloș.

Acesta a comentat și vocile potrivit cărora o astfel de inițiativă ar duce la fărâmițarea opoziției.


"Ne gândim și la asta, însă mie mi se pare cumva ca o responsabilitate pe care eu și noi, cei care am inițiat platforma, nu avem decât să o asumăm, ca din această platformă să se desprindă și un partid politic care nu va acționa împotriva celor cu care împărtășim valori, idei și principii comune, cu care avem (...) același ADN. Vom fi deschiși colaborării cu cei cu care putem lucra. Nu avem de gând să ne batem cu cei alături de care trebuie să acționăm în perioada următoare", a adăugat Cioloș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter