monitorulcj.ro Menu
Politică

Alegeri LOCALE, duminică, într-o comună din județul Cluj. Cine sunt candidaţii

Alegeri pentru un municipiu şi pentru 15 comune din ţară se vor desfăşura duminică, după ce edilii aleşi au pierdut mandatul sau au renunţat la funcţie. Trei femei se „bat” să conducă o comună din Cluj.

Trei femei, membre ale PNL, PSD şi PMP, vor încerca, duminică, să adune cel mai mare număr de voturi la alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar al comunei Călăraşi, din judeţul Cluj, după ce fostul edil liberal a demisionat în luna mai 2017 invocând motive de sănătate.

Peste 2.000 de persoane cu drept de vot sunt aşteptate la urne pentru a alege între Mirela Vereş (PNL), Voichiţa Costişor (PSD) şi Mărioara Popescu (PMP).


Locţiitorul preşedintelui Biroului Biroului de Circusmscripţie Călăraşi, Daniel Costea – Miclea, a declarat, vineri, că la urne sunt aşteptate peste 2.000 de persoane cu drept de vot.

”În comuna Călăraşi sunt deschise trei secţii de vot pentru alegerile locale parţiale – în satele Călăraşi, Bogata şi Călăraşi – Gară, fiind aşteptaţi duminică la urne 2.048 de cetăţeni cu drept de vot. Şi-au depus candidatura pentru funcţia de primar trei femei - Mirela Vereş (PNL), Voichiţa Costişor (PSD) şi Mărioara Popescu (PMP)”, a spus Costea – Miclea.


Potrivit acestuia, candidatul PNL este de profesie învăţător, cel al PSD este economist, iar candidatul PMP este administratorul unei firme.

Fostul primar al comunei Călăraşi, Ioan Racolţa (PNL), ales în iunie 2016 pentru al patrulea mandat, a demisionat în mai 2017 invocând motive de sănătate.