Politică

Ce proiecte propune Voichița Costișor pentru dezvoltarea comunei Călărași

Voichița Costișor, jurist și economist de profesie, este candidatul PSD Cluj la alegerile parțiale la primăria Călărași, una dintre cele mai importante comune clujene.

Candidatul social-democrat, Voichița Costișor, apropiat al fostului primar Ioan Racolța și-a prezentat proiectele de dezvoltare pentru comuna Călărași.

Proiecte pentru comuna Călărași


1.     Fonduri Europene Nerambursabile:

a.)  Submăsura 7.2  -Modernizare străzi în satul Călărași. Presupune asfaltarea străzilor din satul Călărași pe o lungime  de 6.4 km, inclusiv refacerea de poduri și podețe, rigole, etc. Finanțarea este aprobată.


b.)  Submăsura  4.3 – Modernizarea infrastructurii rutiere agricole. Presupune asfaltarea drumurilor de hotar  pe o lungime de 10.4 km. Finanțarea este aprobată.

c.)   POIM –PROGRAMUL OPERATIONAL INFRASTRUCTURA MARE – Canalizare în satele Călărași și Călărași-Gară și legatura sistemului de canalizare cu municipiul Câmpia Turzii. Suma aproximativ 4.5-5 milioane  euro. Compania de Apă Arieș este cea care se ocupă de investiție.


2.     Fonduri Guvernamentale și Locale :

a.)  Asfaltarea drumului comunal DC 62  Călărași Gară – Câmpia Turzii, lungimea  5.7 km finanțare de la Ministerul Dezvoltării prin PNDL, suma 3.8 mil. lei. Proiectul este aprobat, trebuie lansată licitația pentru lucrări.


       3.     Proiecte necesare a se realiza:

a.)  Capela la Călărași-Gară.


b.)  Teren sport pentru tineret la Călărași Gară și Bogata.

c.)   Continuarea lucrărilor de asfaltare a străzilor din Bogata. Mai sunt două străzi de asfaltat în lungime de aproximativ 1.3 km.

d.)  Asfaltarea străzilor din Călărași-Gara, dupa introducerea canalizării, lungime de aproximativ 1.8 km.

       4.   Alte proiecte :

a.)   Cadastrarea terenului din extravilan.

b.)   Extinderea iluminatului public acolo unde este nevoie sau înlocuirea corpurilor de iluminat       clasice cu corpuri de iluminat economice.

c.)  Înființarea de centre medicale de excelență .

d.) Înființarea de depozite pentru legume și fructe.

 

abonare newsletter