Politică

Apostu: “Piaţa este pentru cetăţeni, nu pentru un partid politic”

<p><img src="documente/stories/08_august/08_ziua/03-sorin apostu conf primarie rp 06.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul Sorin Apostu a declarat că piaţa volantă, care a dus la ruperea coaliţiei cu UDMR la nivel local, nu ar trebui să constituie motiv de dispută politică.</p>

Primarul Clujului a arătat că astfel de pieţe volante se organizează în toate marile oraşe europene în apropierea domurilor sau a catedralelor fără a crea vreo problemă.

“Această piaţă nu este făcută pentru un partid politic, ci pentru cetăţeni, care cumpără, şi pentru producători, care au unde să vândă produse româneşti. Este timpul să arătăm un pic de respect pentru cei care ne votează şi să lăsăm la o parte orgoliile politice. Trebuie să trecem la fapte pentru oameni. Eu sunt deschis la discuţii şi sunt dispus să găsesc şi alte locaţii în Cluj-Napoca pentru a crea astfel de pieţe”, a declarat Apostu. Potrivit acestuia, cinci din cei 28 de producători prezenţi în piaţa volantă sâmbătă sunt de etnie maghiară, ceea ce este o dovadă a faptului că iniţiativa a fost în beneficiul tuturor clujenilor, indiferent de etnie.


Totuşi, Apostu, care este şi preşedinte al PDL Cluj-Napoca, a admis că va încerca să se consulte de acum încolo şi cu UDMR. “Atunci când am mers la Bruxelles pentru proiecte europene nu m-a întrebat nimeni de ce nu i-am consultat. Cetăţenii au votat un primar care să gândească ce e mai bine. De luni trecem la consultări cu domniile lor (cu UDMR – n.r.), să propună şi alte locaţii, pentru că eu cred că aici, aşa după cum se vede, cei care cumpără nu trebuie să fie neapărat etnici maghiari sau români. Sunt cetăţeni ai Clujului”, a conchis Apostu.

Vă reamintim că decizia municipalităţii de a organiza o piaţă volantă în parcarea din Piaţa Unirii, în spatele Bisericii Sfântul Mihail, a fost anunţată săptămâna trecută de primarul Sorin Apostu. Edilul a decis astfel să testeze varianta organizării unei pieţe volante în centrul oraşului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter