Politică

Boc, despre eșecul "greilor" de la Cluj de a face parte din noua conducere PNL

Monitorul de Cluj scria ieri despre noua echipă de conducere a PNL din care fac parte doar aceia care au susţinut moţiunea președintelui Ludovic Orban și de faptul că "greii" de la Cluj nu au prins niciun loc aici. Fostul președinte PDL, Emil Boc, a comentat rezultatul alegerilor.

"Cu siguranță, PNL este mai puternic decât era înainte de congres. S-a încheiat o etapă importantă în evoluția partidului, există o conducere legitimă prin vot, cu o majoritate de necomentat și de nediscutat și care îi dă șansa și perspectiva de consolidare. În perioada aceasta de 6 luni de interimat, nimeni nu avea o conducere legitimă sau nu avea legitimitatea în spate, evident că nu putea să aștepte performanța dorită. Acum, sunt toate șansele ca PNL să-și consolideze locul și rolul pe scena politică românească și să fie un partid important", a spus Boc marți dimineață la o emisiune la radio.

În ceea ce privește noua echipă de conducere a PNL formată doar din oamenii lui Ludovic Orban, Boc spune că până la un anumit punct "este firesc".


"În bună parte, Oban și-a făcut echipa din oamenii lui. 2/3 din echipa care conduce azi PNL este echipa propusă de președintele Orban, până la un punct e firesc acest lucru, e normal, important este că PNL este mai puternic astăzi indiferent de cine a candidat. Partidul a rămas unit, îmi pare rău și regret că Alin Tișe, în contextul în care s-a impus echipa Orban, nu a obținut funcția de prim vicepreședinte, ar fi meritat această funcție. S-a impus viziunea președintelui câștigător, asta e, mergem mai departe și sunt convins că partidul își va întări prezența pe scena politică românească", a mai comentat Boc.

De la Cluj, doar deputatul Adrian Oros a obţinut funcţia de vicepreşedinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară şi mediu, ape şi silvicultură.


Consiliul Național de Coordonare al PNL (CNC) a ales secretarul general al partidului - Robert Sighiartău şi noii prim-vicepreşedinţi ai PNL - liderul filialei Bihor, Ilie Bolojan, fostul preşedinte interimar al partidului Raluca Turcan, Micea Hava (Alba) şi Iulian Dumitrescu (Prahova), toţi aceştia fiind susţinători ai moţiunii ”Partidul Naţional Liberal – Forţa Dreptei”. 

abonare newsletter