Politică

Emil Boc: Cât am fost în Guvern STS nu a avut nicio implicare politică în organizarea unei campanii electorale

Fostul premier Emil Boc a declarat miercuri, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din anul 2009, că în mandatul său STS nu a avut niciun fel de implicare politică în organizarea unei campanii electorale.

Emil Boc: Cât am fost în Guvern STS nu a avut nicio implicare politică în organizarea unei campanii electorale Emil Boc: Cât am fost în Guvern STS nu a avut nicio implicare politică în organizarea unei campanii electorale

"Cu siguranță nu s-a implicat, nu avea cum să se implice. (...) Pe ceea ce înseamnă consemnarea rezultatului votului și transmiterea rezultatelor finale nu avea cum să se implice. (...) STS, cât timp am fost în Guvern, nu a avut niciodată niciun fel de implicare politică în organizarea unei campanii electorale. Absolut exclus. De altfel, dacă îl vedeți, l-ați audiat sau îl veți audia pe domnul Opriș, cred că în continuare domnia sa este șeful serviciului, este un om de o rigoare impecabilă profesională. Și credeți că un șef de serviciu și-ar permite să miște un milimetru serviciul în implicarea lui politică? În România astăzi se știe ce ai vorbit cu colegul cu 5 minute în urmă. Credeți că un serviciu și-ar permite să se implice politic pentru a favoriza un partid sau altul? Nu, cred că este exclus acest lucru și cred că aceste structuri ale statului, că vorbim de STS, că vorbim de SRI, sunt structuri care și-au câștigat respectul intern și internațional prin profesionalism", a spus Boc, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă în calitatea de premier avea cunoștință despre faptul că STS ar fi distribuit peste 20.000 de telefoane președinților secțiilor de votare, fostul premier a spus că nu își amintește exact.


"Nu îmi amintesc exact acest element. Probabil că domnul Opriș a fost deja la comisie și a explicat cum și de ce au fost. Eu personal nu îmi amintesc de acest lucru. (...) Personal nu îmi amintesc, dar nu exclud", a afirmat Emil Boc.

Referindu-se la moderatorul dezbaterii prezidențiale din anul 2009, Emil Boc a afirmat că nu a avut "nici cel mai mic indiciu" în acel moment că acesta ar fi "partizanul" unuia sau altuia dintre candidați.


" (...) Cred că a fost un moderator corect care a respectat rigoarea unei dezbateri prezidențiale și nu cred că a influențat el personal într-o direcție sau alta emisiunea. Nu am văzut vreun moment în care el să fi înclinat pro Geoană sau pro Traian Băsescu dezbaterea. Mi s-a părut că a respectat ceea ce au negociat staff-urile celor doi candidați cu privire la modul de derulare al dezbaterilor prezidențiale", a mai spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter