Politică

Emanuel Ungureanu: Nicuşor Dan nu s-a ridicat la înălţimea poziţiei care i-a fost încredinţată de Congres

Deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu, fost candidat la funcţia de preşedinte al partidului la Congresul de la Cluj-Napoca, l-a acuzat pe Nicuşor Dan că, prin demisia din partid, nu a dat dovadă de maturitate şi nu s-a ridicat la înălţimea poziţiei care i-a fost încredinţată de către Congres.

Emanuel Ungureanu a declarat joi că este dezolat de demisia lui Nicuşor Dan şi de atitudinea pe care acesta a avut-o după Congresul USR de la Cluj-Napoca.

„Sunt absolut dezolat de decizia lui Nicuşor Dan şi de atitudinea acestuia de după Congresul USR de la Cluj-Napoca. Eu îl rugasem în timpul Congresului, când i-am fost competitor, să facă eforturi pentru a uni partidul, pentru a-şi rezolva problemele personale, conflictele cu alţi lideri. Din păcate nu a făcut acest lucru, iar pasul lui de a demisiona aduce şi mai multă nesiguranţă în rândul membrilor USR şi mai multă debusolare. Consider că este o pierdere foarte mare faptul că Nicuşor Dan nu a dat dovadă de maturitate şi nu s-a ridicat la înălţimea poziţiei care i-a fost încredinţată de către Congresul USR. Nu este nicio bucurie pentru mine că Nicuşor Dan şi-a dat demisia”, a spus Ungureanu.


Potrivit acestuia, în urma demisiei lui Nicuşor Dan, în conformitate cu Statutul USR, Elek Levente ar trebui să preia ca preşedinte interimar conducerea partidului, urmând să se pregătească un Congres extraordinar care să aleagă un alt preşedinte legitim.

Nicuşor Dan şi-a anunţat joi demisia din partidul pe care l-a fondat şi condus, Uniunea Salvaţi România, nefiind de acord cu decizia Biroului Naţional al partidului de a nu susţine revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea dintre bărbat şi femeie.


Acesta a precizat că nu a fost o decizie de moment. ”În şedinţa de duminică mi-am anunţat colegii de decizia mea, dacă votul va fi aşa cum a fost. Am revenit ieri cu un mail”, a mai spus Nicuşor Dan, care recunoaşte că ar fi amânat anunţul dacă decizia sa nu ar fi fost făcută publică de alţi colegi.

Cu toate acestea, nu exclude varianta de a reveni în partidul pe care l-a fondat, dar cu anumite condiţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter