Politică

PSD: Chioşcuri de ziare la preţ de apartament. Boc: „Să pună PSD cutii de carton în centru!”

Două chioșcuri multifuncționale pentru vânzarea de carte, flori sau reviste au apărut pe nouă latură pietonală a Pieței Unirii.

PSD Cluj susţine că administrația municipiului Cluj-Napoca a stabilit un nou record în aceste zile: un chioșc multifuncțional destinat ziarelor și florilor costă „doar” 55.000 €! Două chioșcuri de acest tip - de 9,45 mp au fost deja instalate.

“Ce au special cele două chioșcuri și cum vor înfrumuseța centrul municipiului sunt două întrebări la care doar edilul Emil Boc poate să răspundă. Din păcate nu este o glumă de 1 aprilie iar clujenii vor fi nevoiți să plătească pe două chioșcuri de ziare peste 100.000 €.  Cu acești bani puteam crește bursele de merit ale elevilor din Cluj-Napoca sau puteam achiziționa aparatură medicală performantă necesară unei unități medicale din oraș” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.


Oana Buzatu, purtător de cuvânt la Primăria Cluj-Napoca, a declarat că valoarea reală a chioşcului care este achitată câştigătorului licitaţiei este de 29.026 euro+TVA.

”Diferenţa de 11.450 euro reprezenta realizarea standului de ziare la care Primăria Cluj-Napoca a renunţat. Astfel, Primăria decontează pentru un chioşc 29.026 euro +TVA. Realizarea chioşcurilor a fost inclusă în licitaţia pentru toată zona pietonală din Piaţa Unirii, iar în urma licitaţiei a fost acceptată oferta cu preţul cel mai scăzut per ansamblu, la toate capitolele care fac obiectul lucrărilor de pietonalizare a Pieţei Unirii”, a spus aceasta.


În luna martie, când s-a votat preţul pe care urma să îl plătească municipalitatea, liderul consilierilor PSD, Dan Morar, a cerut explicații cu privire la prețul plătit pentru un astfel de chioșc.

Morar a întrebat cum se poate ca Primăria să plătească 5.700 de euro pe metru pătrat pentru un chioșc din care să se vândă flori sau cărți. Mai ales că este vorba despre bani publici, a adăugat consilierul, și nimeni nu se întreabă cum se cheltuiesc ei. “Așa a fost și cu parkingul din Mănăștur, de pe Primăverii unde urmează să plătim 25.000 de euro pentru amenajarea unui loc de parcare”, a adăugat Morar.


Primarul Emil Boc a ținut să spună că aceste chioșcuri au fost cumpărate la inițiativa proiectanților.

“În cazul parkingului de pe Primăverii am cerut completări proiectanților și nu n-au mai venit cu ele. Trebuie să reziliem contractul și să facem o nouă procedură. Vă dați seama în ce lume trăim? Cu chioșcurile, atâta au spus proiectanții că ele costă în centrul Clujului. Suntem Capitala Transilvaniei. Dacă nu vă plac, să aduceți cutii de carton pe care să le pună PSD-ul în centru”, a replicat Boc în şedinţa de Consiliu Local din martie.


Atunci, grupul de consilieri PSD s-a abținut să voteze proiectul care făcea referire și la chioșcurile multifuncționale. Majoritatea PNL+UDMR a făcut ca proiectul să treacă fără probleme.

Anul trecut, în noiembrie, consilierii locali au votat pentru amenajarea unui parking pe Primăverii-Aleea Gârbău cu 400 de locuri de parcare, evaluat la circa 9 milioane de euro de către proiectanții de la Bodo Invest, fiind cel mai scump parking din cartier care urmează să se construiască în oraș. Adică, amenajarea unui loc de parcare ar costa municipalitatea 24.000 – 25.000 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter