Politică

UPDATE Alegeri ca la PCR, la PNL Cluj-Napoca. Un singur candidat înscris în cursă.

Democraţia a murit odată cu PNL Cluj. Liberalii de la municipiu au astăzi alegeri pentru stabilirea unei conduceri unice. Întrunirea este însă fără surprize, pentru că lipseşte competiţia. Un singur candidat a intrat în cursa pentru şefia organizaţiei municipale a PNL.

Dan Tarcea Dan Tarcea

UPDATE

Vicepreşedinţii PNL Cluj Napoca aleşi în cadrul întrunirii de miercuri sunt

Ioan Pantelimon
Gheorghe  Şurubaru
Bashar  Molhem
Ovidiu Florian
Constantin  Tomoş
Radu Raţiu
Daniel Vaman
Hadrian Arion


Cei 15 membri ai Biroului Politic sunt

Radu Constantea
Călin Marcel Găbudean
Loredana Pop   
Ionel Brie
Sorel Jurja
Mircea Miron
Ioan Morocăzan
Octavian Fodor
Radu Harlişca
Paul  Paşcalău
Gabriela  Moldovan
Ovidiu  Vişan
Alexandru  Stoica
Alexandru Şipoş
Mirel Ţăgorean

Potrivit statutului PNL, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, va ocupa funcţia de vicepreşedinte de drept în cadrul noului birou.


De asemenea, în cadrul primei şedinţe de BPL care s-a desfăşurat ieri după alegeri, au fost desemnaţi, conform statutului, secretarul general -Florin Gliga, secretarii generali adjuncţi - Călin Forna şi Gheorghe Pop.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Astfel, actualul preşedinte al organizaţiei, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Dan Tarcea va candida şi…va câştiga.

Pentru funcţia de prim-vicepreşedinţi s-au înscris fostul viceprimar al Clujului, Radu Moisin din tabăra foştilor PDL-işti şi consilierul local din tabăra vechilor liberali Sabin Sărmaş.


În cadrul întâlnirii liberalilor de la municipiu vor fi bătuţi în cuie şi vicepreşedinţii organizaţiei. Pentru funcţiile de vicepreşedinţi s-au înscris printre alţii Ioan Pantelimon, director al RADP Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru, actual city manager în cadrul Primăriei Cluj, consilierii locali Radu Raţiu, Ovidiu Florian, Constantin Tomoş, Bashar Molhem.

Postul de secretar al partidului urmează să fie propus de preşedinte şi va fi ales în Biroul Permanent Local, care ar putea avea loc în cursul săptămânii viitoare. În cadrul alegerilor de astăzi vor fi aleşi şi 15 membri ai Biroului Politic.


Nu este prima dată când liberalii clujeni organizează alegeri ca pe vremea PCR, cu un singur candidat, fără competiţie. Liderul organizaţiei judeţene a partidului Daniel Buda candidează de fiecare dată singur şi... câştigă. Daniel Buda a intrat singur în cursa pentru şefia PDL atât în 2010, cât şi în 2013.   

Ultimele Stiri
abonare newsletter