Politică

Proiectul Companiei de Apă Arieş se “mişcă” mai repede decât termenele prevăzute iniţial

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/28_ziua/z01-caa.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lucrările demarate în cadrul proiectului european de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canal din Turda şi Câmpia Turzii au avansat comparativ cu luna martie cu aproape 20%.

Multe dintre lucrările prevăzute a se finaliza în 2012 vor fi definitivate în toamna acestui an.

Alexandru Sabău, directorul general al Companiei de Apă Arieş, a prezentat ieri stadiul lucrărilor demarate în cadrul proiectului de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canal din Turda, Câmpia Turzii şi localităţile învecinate, pentru care Comunitatea Europeană (CE) a alocat 80 de milioane de euro.


Comparativ cu ultima informare prezentată de CAA, stadiul lucrărilor a avansat într-un ritm accelerat, poate şi pentru că o bună parte din pachete au ca termen de finalizare luna octombrie a acestui an.

“Suntem conştienţi de disconfortul creat cetăţenilor, dar lucrările sunt făcute pentru cel puţin 60 de ani. Ceea ce facem, facem pentru o perioadă destul de lungă. La final toată lumea va uita de inconvenientele de acum”, a explicat Alexandru Sabău.


Iată stadiul lucrărilor

* Reabilitarea surselor de apă în municipiul Turda, pachet ce are ca termen de finalizare 20 februarie 2012, are un progres fizic de 19,1%. Acesta a fost licitat de şase ori, abia a şaptea oară găsindu-şi câştigătorul.


* Reabilitare reţele de distribuţie apă în municipiul Turda (termen finalizare 17 octombrie 2011) a ajuns la 69,8%, de la 53% în martie.

* Extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare la Turda - realizat 97,06%, are ca termen limită octombrie 2011.


* Reabilitarea staţiei de tratare Câmpia Turzii – a progresat de la 31,18% în martie, la 60,96%. “E unul din pachetele care a avut probleme din cauza faptului că anul trecut au existat acele viituri care au întârziat lucrările cu cel puţin patru luni. Calea de acces a fost distrusă şi apoi refăcută pe banii noştri. Am aşteptat ajutor de la fondurile pentru calamităţi, dar până la urmă noi am fost cei care am investit în refacerea drumui”,a  explicat Alexandru Sabău, care a dat asigurări că proiectul va fi definitivat până la finele lunii octombrie 2011.

* Reabilitare reţele de apă şi canalizare menajeră din Câmpia Turzii - stadiu de finalizare 79,81%, peste 14 km de reţele executate până în prezent.


* Extindere reţele de apă şi canalizare menajeră de la Câmpia Turzii - grad de realizare 94,29%.

Pentru reţelele de apă (în total) procentul de realizare de 54,72% din martie a ajuns la 74,57%, o creştere de aproape 20%.

* Extindere reţele de apă şi canalizare Turda – finalizat 94,56%. Extinderea reţea de canalizare la Turda...72,98%, faţă de 59,94% cât era în martie.

* Reabilitare şi modernizare staţie epurare Turda - Câmpia Turzii, cu cea mai mare valoare din întreg proiectul, adică 71,8 milioane lei, este realizat în procent de 52,18%, termenul limită fiind 15 martie 2012.

* Extindere reţele de apă şi canalizare menajeră Câmpia Turzii - stadiu actual 98,79%.

* Pachetul ce prevede localităţile din mediul rural: Viişoara, Mihai Viteazu, Luna, Sănduleşti - grad de realizare 84,69%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter