Politică

Elevii clujeni vor învăţa în şcoli cum să acorde primul ajutor

Elevii din patru şcoli clujene vor începe de la 1 mai cursuri de acordare a primului ajutor, în cadrul unui proiect pilot care prefaţează o acţiune mai amplă în care eleviii tuturor şcolilor şi liceelor din judeţ vor participa la cursuri similare.

FOTO Arhivă FOTO Arhivă

Proiectul de instruire al elevilor şi profesorilor clujeni pentru acordarea primului ajutor este derulat în cadrul unui partaneriat între Inspectoratul Şcolar Judeţean în cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ambulanţa Cluj.

Şefii ISU Cluj, Ion Moldovan, şi al UPU Cluj, Adela Golea, au spus în cadrul unei conferinţe de presă că în şcoli există o deficienţă în ceea ce priveşte cunoştinţele necesare şi că aceste cursuri, ţinute de echipe mixte de specialişti, vor contribui la o creştere a nivelului cunoştinţelor medicale şi de prim ajutor la nivelul întregii populaţii, transmite Agerpres.


Inspectoratul Şcola Cluj a anunţat şi intenţia de a achiziţiona pentru fiecare şcoală câte o trusă medicală de intervenţie şi un manechin pentru cursurile de prim ajutor.

De la 1 mai programul va începe în patru şcoli clujene, ca proiect pilot, urmând ca din anul şcolar viitor să fie implementat în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter