Politică

Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură a lui Cioloș la șefia USR

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat miercuri că orice competiție în interiorul unui partid este benefică, referindu-se astfel la o eventuală candidatură a fostului premier Dacian Cioloș la șefia USR, la Congresul de la Cluj.

Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură a lui Cioloș la șefia USR Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură a lui Cioloș la șefia USR

"Conform statutului, oricine poate să candideze la orice poziție, asta e democrația pe care ne-o asumăm. (...) Evident că orice competiție în interiorul unui partid este benefică", a spus Nicușor Dan, într-o conferință de presă la Parlament.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a menționat că a existat o convorbire telefonică între Dacian Cioloș și Nicușor Dan, iar în prezent "discuțiile sunt deschise pe toate planurile".


"A fost transmis un SMS către dl Dacian Cioloș și echipa domniei sale. Dl Cioloș a răspuns. A avut loc un dialog telefonic între dl Dacian Cioloș și dl Nicușor Dan, în care s-a agreat că, în perioada următoare, echipa dlui Cioloș va discuta cu cei șase reprezentanți ai noștri care ar fi cadrul cel mai bun prin care s-ar putea apropia de USR, fie ca membru intern, fie doar pentru o colaborare din exteriorul partidului. Acesta este stadiul acum. Dl Cioloș a primit invitația, continuăm discuția la nivel de echipe, pentru a identifica elementele care trebuie clarificate", a susținut Barna.

El a adăugat că, în situația în care Cioloș ar intra în USR, "nu o să vină pe persoană fizică".


"Dacian Cioloș are alături de domnia sa o echipă de oameni competenți și valoroși pe care îi cunoașteți din guvernarea care a avut loc anul trecut și această integrare a două forțe politice semnificative, spunem noi, pe această parte a palierului public nu se realizează stând de vorbă over night. Este o discuție care o să dureze, este un plan pe termen mediu, aș spune, cel puțin. (...) Se caută identificarea celei mai bune și consistente forme de colaborare tocmai pentru a putea să creștem importanța publică a USR din punctul nostru de vedere, evident", a adăugat purtătorul de cuvânt al USR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter