Politică

Kelemen Hunor: Partidele aflate la guvernare au recunoscut că au greșit să modifice Codurile penale prin OUG

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că prin decizia luată de partidele aflate la guvernare privind abrogarea OUG 13 aceste formațiuni au recunoscut faptul că au greșit când au hotărât modificarea prin ordonanță de urgență a Codurilor penale.

''Prin decizia din această seară, partidele aflate la guvernare au recunoscut faptul că au greșit când au decis modificarea prin OUG a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Aceasta este decizia corectă: o țară nu poate fi condusă prin ordonanțe de urgență", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul Uniunii adaugă că problema de fond rămâne însă, în condițiile în care mai mult de 40 de articole ale Codului Penal sunt neconstituționale.


"Însă decizia de azi remediază doar o eroare a guvernului, problema de fond însă rămâne: mai mult de 40 de articole ale Codului Penal sunt neconstituționale. Noi vrem un stat de drept și legi clare, corecte. Însă pentru aceasta avem nevoie de modificarea — prin dezbatere parlamentară — a Codului Penal'' , a mai spus președintele UDMR.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat sâmbătă, la Palatul Victoria, că duminică va fi o ședință de guvern pentru abrogarea ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor penale.

abonare newsletter