Politică

UPDATE SURSE: Moțiunea PNL și USR împotriva Guvernului SUSȚINUTĂ de o parte din UDMR și minorități. Deputatul PNL de Cluj Adrian Oros: „PNL a strâns semnături încă de ieri”

Demersul PNL și USR de a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului în eventualitatea în care membrii Cabinetului Grindeanu nu vor demisiona, va avea susținere la votul din Parlament și din partea unei părți a aleșilor UDMR și ai minorităților, au precizat, pentru EVZ, surse liberale. PNL a început să strângă semnături încă de ieri seară, spune deputatul PNL de Cluj, Adrian Oros.

UPDATE

Deputatul liberal de Cluj Adrian Oros susţine că PNL a strâns semnături încă de ieri pentru moţiunea de cenzură privind demiterea Guvernului şi că după amiază se va şti oficial, în urma şedinţelor de grup parlamentar, cine va susţine moţiunea.  

„Am strâns semnături, şi vom depune moţiunea la Biroul Permanent al Camerei. De la PNL am strâns toate semnăturile, azi urma să strângem şi de la colegii din USR şi PMP şii de la toţi cei care doresc să o semneze. Moţiunea trebuie depusă, dezbătută şi votată. La întâlnirile de grup parlamentar de astăzi vom şti care formaţiuni susţin oficial moţiunea”, A SPUS oROS.  


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Astfel, aproximativ 20% dintre parlamentarii UDMR și cei ai minorităților vor vota pentru moțiunea de cenzură a Opoziției, au adăugat sursele, pentru EVZ.ro.


Reamintim că UDMR are un protocol de colaborare parlamentară semnat cu PSD de susținere a majorității PSD-ALDE.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că, în eventualitatea în care Guvernul nu va demisiona, liberalii vor depune în cursul zilei de miercuri o moţiune de cenzură. 


"Întregul Guvern PSD-ALDE trebuie să demisioneze. Acest Guvern trebuie să plătească pentru faptele săvârşite şi ar trebui să intrăm în alegeri anticipate. Dacă Guvernul nu va demisiona, PNL depune astăzi moţiune de cenzură", a declarat Raluca Turcan, la Senat. 

 Liderul USR, Nicuşor Dan, susţine că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor semna alături de PNL textul unei moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, luând totodată în calcul posibilitatea unor demisii în Parlament. 


"Cosemnăm împreună cu PNL moţiunea de cenzură. Textul care era pregătit pentru moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, în speranţa că PSD va avea o atitudine rezonabilă, poate să fie folosit pentru ordonanţa de urgenţă pentru ca toţi cetăţenii să aibă parte de această dezbatere pe o chestiune foarte importantă. La fel, dacă prin gestul nostru putem să forţăm alegeri anticipate, nu avem o problemă să ne dăm demisia cu toţii, însă trebuie să cântărim foarte bine dacă mai există ruşine în această majoritate. Ei, după cum ne-au arătat, ar fi capabili să guverneze şi să legifereze cu un Parlament de 250 de oameni sau câţi sunt ei. Deci, dacă asta ajută, fără îndoială, dar trebuie să cumpănim foarte bine", a declarat Nicuşor Dan, miercuri, la Parlament.

Ultimele Stiri
abonare newsletter