Politică

Kelemen Hunor: Nu căutăm fotolii ministeriale și funcții; dorim parteneri pentru a pune în practică elementele din program

UDMR nu caută fotolii ministeriale și funcții, ci parteneri în Parlament pentru a pune în practică cele mai importante elemente din programul politic, a declarat miercuri președintele formațiunii, Kelemen Hunor, după consultările cu șeful statului Klaus Iohannis.

"Pentru noi este important să găsim parteneri în Parlamentul României, în noua configurație, parteneri în dorința de a pune în aplicare cele mai importante elemente din programul nostru politic. Nu căutăm fotolii ministeriale, nu căutăm funcții, căutăm parteneri pentru a pune în aplicare dezideratele cele mai importante atunci când vorbim de reforme, reformă constituțională, reformă administrativă, reformă în educație", a spus Kelemen Hunor, adăugând că interesele comunității maghiare trebuie să se regăsească în aceste deziderate.

El a precizat că, în cadrul întâlnirii de la Cotroceni, a făcut o analiză scurtă despre rezultatul obținut de UDMR în alegeri.


"Considerăm că rezultatul nostru este unul corect și la care, după foarte mulți ani, am așteptat", a arătat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a subliniat că orice decizie în Parlament și în Guvern trebuie să țină cont de așteptările societății în ceea ce privește creșterea economică.


De asemenea, el a spus că, în ceea ce privește infrastructura, Uniunea susține continuarea investițiilor în Autostrada Transilvania.

"Am dori parteneri prin care se poate face o descentralizare puternică, descentralizare în ceea ce privește deciziile și o descentralizare fiscală", a precizat el.

abonare newsletter