Politică

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. SMS-uri cu mesajul "Putem lăsa ungurii în afara Parlamentului", trimise clujenilor - FOTO

UDMR, prin preşedintele executiv Kovacs Peter, a depus, duminică, o plângere la Biroul Electoral de Circumscripţie Cluj 'cu privire la continuarea propagandei electorale de către Partidul România Unită', cu mesaje care promovează 'ura şi intoleranţa' faţă de maghiari.

Potrivit plângerii, 'alegătorii din judeţul Cluj sunt îndemnaţi prin sms să voteze Partidul România Unită cu următorul mesaj: 'Iesiti romani la vot, sa scoatem unghurii din parlament. Acum ori niciodata. Votati PRU. Garda lui Tepes'. Considerăm că acest mesaj încalcă prevederile legale', se arată în plângerea UDMR.

În plângerea UDMR se arată, printre altele, că mesajul ar fi unul care 'promovează ura şi intoleranţa faţă de comunitatea maghiară'.


BEC Cluj a trimis plângerea IPJ Cluj.

Reprezentanţii IPJ Cluj au explicat că sesizarea va fi verificată de către poliţişti.


"Am primit de la BEJ Cluj o sesizare. Poliţiştii clujeni au început verificări în cazul acestei sesizări depuse de o formaţiune politică referitoare la continuarea campaniei electorale de către altă formaţiune în ziua votului. La finalul verificărilor se vor comunica rezultatele acestora”, a explicat reprezentantul IPJ Cluj.

De asemenea, PMP a sesizat BEJ Cluj în legătură cu continuarea campaniei electorale prin intemediul unei reţele de socializare, unde o persoană a postat mesaje în favoarea PNL, o altă serie de cercetări fiind acum efectuate şi în această speţă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter