Politică

Vasile Blaga a fost trimis în judecată, sub control judiciar

Senatorul Vasile Blaga a fost trimis în judecată, sub control judiciar, luni, pentru trafic de influenţă, a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie, în urmă cu câteva minute.

Parlamentarul PNL este suspectat că a facilitat câştigarea unor contracte cu două companii naţionale de către o firmă reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno. Demnitarul ar fi primit 700.000 de euro din partea firmei amintie, omul de legătură cu o persoană care a deţinut consecutiv funcţii de conducere în cele două companii amintite fiind Gheorghe Ştefan.

La vremea comiterii infracţiunii de care este suspectat Vasile Blaga era ecretar general al unui partid aflat la guvernare și senator în Parlamentul României, menţionează DNA, într-un comunicat pe site-ul oficial.


„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale. Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ștefan Gheorghe, vicepreședintele respectivei formațiuni politice (500.000 euro) și printr-un alt intermediar (200.000 euro)”, au scris reprezentanţii instituţiei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile dispuse în cauză, respectiv cea a controlului judiciar și cea asigurătorie, aminteşte comunicatul DNA.


Berdilă Horaţiu Bruno şi Gheorghe Ştefan sunt cercetaţi într-un dosar separat, după ce procurorii din cadrul Serviciului teritorial Ploiești au dispus disjungerea cauzei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter