Politică

PRU a fuzionat cu două partide, în plină campanie electorală

Trei partide au bătut palma pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie: Partidul România Unită, Partidul Social Românesc şi Partidul Românilor de Pretutindeni.

Preşedintele Partidului România Unită (PRU) Cluj, senatorul Alexandru Cordoş a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că organizaţia pe care o conduce a semnat protocoalele de fuziune cu două formaţiuni, Partidul Românilor de Pretutindeni (PRP) şi Partidul Social Românesc (PSRO).

''PRU, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local a realizat câteva fuziuni în ultima perioadă, atât pentru a ne întări capacitatea organizatorică, cât şi pentru a ne uni în ideile de promovare a valorilor naţionale în ţară şi străinătate. La nivelul judeţului Cluj am realizat o fuziune cu PSRO, iar la nivel naţional, PRU a fuzionat prin absorbţie cu PRP'', a declarat Alexandru Cordoş.

Senatorul clujean a semnat protocoalele de fuziune, cu preşedintele PRP Cluj, Florin Ţîra, şi cu preşedintele PSRO Cluj, Mircia Giurgiu.

Cordoş şi Giurgiu, candidaţii PRU la Parlament

Alexandru Cordoş a demisionat luna trecută din PSD şi a trecut în tabăra PRU, partid sub sigla căruia va candida pentru un nou mandat la Senat. Următoarele locuri pe lista pentru Senat a PRU Cluj sunt ocupate de Constantin Dănuţ Ştefan, Florentin Burz, Mircea Liviu Mitea, Corina Bica, Ioan Sas.


Prima poziţia pentru Camera Deputaţilor pe lista PRU Cluj este deţinută de Mircia Giurgiu, care este urmat de Narcis Viorel Someşfălean, Bogdan Ungureanu, Martina Luca, Vlad Alexandru Crişan, Bogdan Balc, Ioana Lungu, George Constantinescu, Constantin Oltean. Mircia Giurgiu a fost preşedintele PSRO, iar acum deţine funcţia de primvicepreşedinte al PRU.

Fuziune în campanie electorală

Momentul fuziunii celor două partide este mai puţin obişnuit, fiind campanie eelectorală. Liderii PRU şi PRP au  anunţat la începutul săptămânii că Partidul România Unită a fuzionat prin absorbţie cu Partidul Românilor de Pretutindeni şi au făcut un apel să li se alăture şi alte partide.


''Împreună devenim o forţă care va readuce valorile româneşti pe primul loc - de la capitalul autohton, până la zona spirituală a acestui popor. Noi am înfiinţat un partid care să fie o voce puternică a românilor plecaţi în străinătate şi care îşi doresc să revină în ţară, dar care, din păcate, nu au foarte multe opţiuni la întoarcerea acasă. Împreună, alături de Partidul România Unită, ne vom recăpăta cu toţii încrederea în forţele proprii şi vom munci pentru acelaşi ţel comun: reformarea României'', a declarat atunci preşedintele PRP, Emanuel Sorin Cioacă.

Liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a spus, la rândul său, că PRU este mai puternic şi a făcut un apel către alte formaţiuni "cu adevărat româneşti" să i se alăture..

Ultimele Stiri
abonare newsletter