Politică

Buda nu se leapădă de Nicoară

Deşi au anunţat că pe listele pentru alegerile parlamentare vor fi puşi doar candidaţi integri şi curaţi, liberalii nu renunţă la Marius Nicoară, trimis zilele trecute în judecată. Fostul preşedinte al PNL Cluj deschide lista la Senat, la alegerile care vor avea loc în 11 decembrie.

Liderul PNL Cluj și totodată președinte al Comisiei de Etică a partidului Daniel Buda se lăuda recent că liberalii aplică criteriile de integritate pentru candidați, dar pe lista pentru Parlament se regăsesc câțiva liberali cu o imagine pătată. Cel mai “şifonat” dintre aceştia este fostul preşedinte al PNL Cluj, Marius Nicoară care zilele trecute a fost trimis în judecată.

„PNL are un cod de integritate foarte bine ancorat în nevoia de reformare a clasei politice, îl va aplica fără niciun fel de discuţie. PNL face ceea ce trebuie în privinţa reformării clasei politice", a declarat în urmă cu câteva săptămâni Daniel Buda pentru Ziua de Cluj. Realitatea îl cntrazice însă pe Buda, pentru că liberalii au în acest moment grave probleme de imagine atât la nivel național, cât și la nivel local.


Astfel, din cauza unor candidați cu probleme de integritate sau moralitate, aceștia ar mai putea pierde din electoratul și așa subțiat, după cum au arătat ultimele sondaje.

Până la ora 19.00, Daniel Buda nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia lui Marius Nicoară, și a transmis printr-un mesaj sms că e într-o şedinţă la Bruxelles.


Nicoară nu se retrage singur

Pe de altă parte, Marius Nicoară nu are de gând să se retragă de pe lista pentru Senat.

“Sunt 12 ani de când sunt în pozitţii publice importante, am condus atat administrativ judetul Cluj şi am fost si senator. Criteriile de integritate se referă la ceea ce se poate întâmpla atunci când vorbeşti de corupţie, despre abuz în serviciu.  Vorbim despre un incident în circulaţie fără victime colaterale şi fără daune colaterale. În 12 ani nu am făcut niciun abuz. O chestiune discutabilă, în cameră preliminară, şi în această cameră preliminară se discută faptul că există o singură probă în loc de două şi multe alte vicii, că nu mi s-au aprobat martorii. Cred că este un atac josnic şi de campanie, inclusiv faptul că doi ani un mic incident de circulaţie Procuratura nu a reuşit să îl rezolve şi îl aruncă înainte de campaniea electorală. Nu văd legătura între moralitatea, demnitatea şi iniţiativele unui om care a arătat ceva. Eu am fost omul faptelor, nu al vorbelor”, a declarat Marius Nicoară.

abonare newsletter