Politică

Deputații votează marți cererea DNA in cazul lui Adrian Gurzău

Plenul Camerei se va pronunța marți pe cererea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului clujean Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influență.

Comisia juridică a avizat favorabil luni cererea în cazul lui Gurzău. "Cu privire la reținere au votat 22 de colegi, 16 au fost pentru, 5 împotrivă și o abținere. La arestare — 16 au votat da, 3 împotrivă și 3 abțineri", a declarat vicepreședintele Comisiei juridice Ciprian Nica.

Luni, la ieșirea de la ședința Comisiei juridice, Adrian Gurzău a declarat că prin votul colegilor nu se poate împiedica actul de justiție.


"Există în momentul de față un dosar pe rolul instanței. Prin votul colegilor nu se poate împiedica actul de justiție", a spus Gurzău, întrebat la ce se așteaptă de la votul deputaților de marți din plen.

Pe 27 septembrie, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) cererea și referatul pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influență în dosarul Carpatica Asig.


Potrivit DNA, în dosar există date și probe din care rezultă că deputatul Gurzău ar fi comis fapte de corupție.

Ultimele Stiri
abonare newsletter