Politică

Pleacă Blaga. Revine Emil Boc? Negocieri intense pentru un succesor în PNL

Negocierile continuă între liderii fostului PDL pentru ocuparea funcției de c0-președinte. Variantele nu sunt multe și se așteaptă o rezolvare cât mai rapidă pentru a nu mai trena o problemă care îi poate costa scump din punct de vedere electoral pe cei din noul PNL.

Vasile Blaga este tot mai izolat! Liderii pe care și i-ar fi dorit ca urmași l-au cam refuzat unul după altul din motive care mai de care mai diverse. De la a nu se deranja prea mult... până la frica că ar putea deveni ținte pentru procurorii DNA, scrie stiripesurse.ro

Unul după altul Gheorghe Flutur, Cătălin Predoiu, Emil Boc au refuzat să fie partenerii Alinei Gorghiu. Funcția e însă dorită de Adriana Săftoiu și Gheorghe Falcă. Primar ar putea fi la o adică și pe placul lui Blaga, dar a II-a variantă nu prea.


În aceste condiții ”buldogul” încearcă o variantă Emil Boc prin intermediar. Ar putea fi europarlamentarul Daniel Buda sau Alin Tișe, președintele CJ Cluj. Și aici intervin câteva nuanțe - Alin Tișe ar cam fi pe placul lui Emil Boc, în timp ce Daniel Buda nu prea. Așadar... variante cam puține pentru Vasile Blaga.

În acest timp vechii liberali așteaptă la cotitură. Ei și-ar dori un șef unic în persoana Alinei Gorghiu, consolidându-și în acest fel puterea, lucru de neacceptat pentru vechii pdl-iști.


Deocamdată Vasile Blaga se află în sediul central al PNL din Aleea Modrogan Nr.1 și înroșește telefoanele pentru o combinație cât mai bună pentru a-i asigura perpetuarea într-un fel sau altul la vârful PNL.

Ședința decisivă ar trebui să aibă loc mâine când să se decidă calea de urmat. Renunță vechii pdl-iști la funcție pe altarul unificării formale depline sau își vor pune un om lângă Gorghiu? Cine va fi el și la ce comenzi va răspunde se va află în curând.

Ultimele Stiri
abonare newsletter